Fremragende innsats av våre løpere i NC-2

Norges Cup nr. 2 går i Vikingskipet helgen 30.-31. oktober. Første dag ble meget oppløftende for løperne fra Aktiv SK. Unntaket var Julie Sjøbrend som falt akkurat i inngangen til første sving på 500 m og pådro seg en hjernerystelse. Hun måtte naturligvis trekke seg fra resten av konkurransene og må dessuten ta det med ro en tid. Vi ønsker Julie rask og god bedring!

Gjengangeren hos de andre var at de var meget fornøyde med sine løp. Ragne Wiklund gikk en sterk 1500 m på 1.58,18 som er klar årsbeste. Det triste for norsk skøytesport er at hun var hele 4,5 sekunder foran nr. 2, Sofie Karoline Haugen. Vår andre toppløper, Allan Dahl Johansson, vant også sin 1500 m med årsbeste 1.45,85 - 1 sekund foran Kristian Ulekleiv. Thomas Lande Eriksen har funnet seg selv igjen og presterte meget bra både på 500 m med 38,33 og på 1500 m med 1.51,43, - den siste er sesongbeste og ga 10-plass. Vår eneste deltager i junior, Viktor Smedstad Haukaas, satte likegodt pers på to distanser med 40,78 på 500 m og 2.00,89 på 1500 m. Den siste er en forbedring på bortimot 3 sekunder.

På søndag var Viktor først ut av våre, og han satte igjen ny pers på 500 m med 40,61. Senere på dagen gikk han sin første 10.000 m. Litt forsiktig åpning på de første rundene, men så kom han inn i en fin rytme og kjørte 35-runde etter 35-runde. Tiden ble 14.51,91, og det er tydelig at han trives best på de lange distansene. Allan stilte opp mot Håvard Lorentsen på 1000 m og ble som ventet litt etter i starten. Selv med en sterk avslutning, var det ikke nok til å hente inn Håvard. Det ble andreplass med 1.10.25 mot Håvards 1.09,55. Thomas var bare et par sekunder bak persen på 3000 m. Tiden 3.54,12.er imidlertid klar årsbeste og holdt til andre-plass distansen. Ragne la ut med fart mot 7 blank på 5000 m, men rundetidene gikk oppover og oppover. Sluttiden ble likevel god - 7.07,13 og suveren distanseseier.

Etter stevneresultatene vil NSF foreta uttak til internasjonale konkurranser for både junior, neo-senior og senior.