«Live» medlemsmøte - med ny leder

Både medlemsmøte og årsmøte har blitt gjennomført digitalt under pandemien, så det var befriende å kunne møtes på normalt vis igjen. Rundt 25 personer hadde satt hverandre stevne i «resepsjonen» på Valle Hovin» i går kveld, 18. oktober.

Klubbens leder, Nils Einar Aas, ønsket velkommen. Deretter kunngjorde han at han måtte trekke seg som leder, fordi ledervervet ikke var forenlig med hans nye stilling som generalsekretær i Norges Idrettsforbund. Han overlot deretter ordet til den nye lederen, Snorre Kverndokk, som «rykker opp» fra vervet som nestleder.  

Snorre informerte om klubbens aktiviteter: skøyteskole for voksne som begynner i månedsskiftet oktober/november, skøyteskole for barn som begynner i januar, ASK-cupen som skal arrangeres 8. januar og Landsmesterskapet som skal arrangeres 11.-13. februar i samarbeid med OSK. Det er nedsatt en arrangementskomite for LM på 4 personer fra ASK (Henning Hagelund, Heidi Støen, Nils Einar Aas og Jo Wiklund), og det vil bli ytterligere 3 fra OSK.

Så ble treningsgruppene og trenerne presentert. Gruppen 10-12 år trenes av Arild Nebb Ervik og Carl Erik Sando. Juniorene trenes av Petter Andersen. Seniorene har i stor grad flyttet til Hamar og Stavanger for å ha tilfredsstillende treningsforhold, og de følges opp av Amund Sjøbrend som er treningskoordinator.

Det knyttet seg naturligvis stor interesse til Henning Hagelunds gjennomgang av status for den nye skøytebanen på Valle Hovin. Han kunne meddele at prosjektet ser ut til å være i rute. Anbudsfristen for anlegget var 4. oktober, og Oslobygg (som kommunens forvaltningsorgan nå heter) er i ferd med å gjennomgå anbudene. Det ligger derfor an til byggestart i januar. Brukerorganisasjonens innspill er stort sett tatt til følge, men om det blir bro eller kulvert til indre bane, er ikke avklart. Etter planen skal banen stå ferdig til bruk i november 2023. Dessverre har det ikke latt seg gjøre å få et nytt klubblokale inn i planene.

Det ble også gjennomgått hvilke typer bekledning som er tilgjengelig, og reglene for tilskudd til dette. Jo Wiklund er materialforvalter og tar imot bestillingene. Han oppfordret alle til å være raske med bestillingene da det er nødvendig å plassere en samlet ordre hos leverandørene.

Medlemsmøtet ebbet ut med det som mangler i et digitalt møte – hyggelig småprat med nye og gamle kolleger om dette og hint.

Sven-Åge Svensson       

(Foto: Sven-Åge Svensson)