Litt å bryne seg på i World Cup 1

Sesongens første internasjonale styrkeprøve fant sted i Tomaszów-Mazowiecki (POL) 12. - 14. november. Ingen av de norske løperne var helt på topp. ASK hadde med Ragne Wiklund og Allan Dahl Johansson. De sto også for de beste norske prestasjonene - Ragne med en 4de-plass på 3000 - Allan med en 4de-plass i lagtempo sammen med Peder Kongshaug og Hallgeir Engebråten.

På 3000m fikk Ragne 4.06,74. Åpningen var nok i raskeste laget, og sisterunden ble tung. Der la hun sikkert igjen de to ti-delene hun manglet på pallplass. På 1500m ble farten litt for dårlig hele veien, og det endte med 1.59,32 og 12te-plass. Selv om Ragne har ment at hun ikke følte noe press etter verdensmesterskapet i fjor, kan det hende hun var litt tynget. Jentenes lagtempolag (Ragne Wiklund, Marit Fjellanger Bøhm og Sofie Karoline Haugen) ble nummer 7. Med et litt jevnere tempo kunne de kanskje gått et par sekunder raskere og fått en 4de-plass.

Allan fikk det tungt mot slutten på 1500m. Tiden ble 1.47,66, hårfint bak Peder Kongshaug og Kristian Ulekleiv. Det er ikke mer enn 1,5 sek. bak vinneren Kim fra Korea, men Allan fortalte at han var skikkelig kjørt etter løpet. På lagtempo var det ikke tvil om at de åpnet altfor friskt, og sekundene “rant på” mot slutten. De ledet klart mot Nederland underveis, men havnet hele 4 sekunder bak.

Det virker som de norske var litt for optimistiske i World Cup-starten, så i Stavanger til neste helg gjelder det å disponere fornuftigere.

Sven-Åge Svensson

Resultater

Ragne foran Marina Zueva på 3000m (foto fra Viasat 4s sending)

Allan var dyktig sliten etter 1500m innrømmer han i interview med Viasat 4 (bilde fra Viasat 4s sending)