Norges Cup-sesongen har startet

NC 1 gikk i Stavanger 16. og 17. oktober. Fra Aktiv SK deltok Ragne Wiklund, Allan Dahl Johansson, Simen Kroken, Thomas Lande Eriksen, Julie Berg Sjøbrend, Viktor Haukaas (jun A) og Linus Risnes (jun B).

Mange spente løpere stilte til start i det første NC'et, etter et år med unntakstilstand og få stevner. Det sies at ingen av våre var superfornøyde, men det var da en del meget pene prestasjoner, og til og med perser. Ragne vant med klar margin de to distansene hun stilte opp i – 1000m og 1500m. Hun må da være «i rute». Allan stilte opp på 500m og 1500m og gikk to gode løp. Etter 1500m kunne en høre Allan rope «dårlig gjort» til Peder Kongshaug som slo ham med en skøytespiss. Men det ser ut som Allan er på sporet - og i humør. Simen gikk en svak 500m og trakk seg fra videre deltagelse - uten at vi kjenner årsaken. Hyggelig å se at Thomas er tilbake i slag. Han gikk sterke løp og fikk fine plasseringer på 500, 1500 og 3000m. Dessuten stilte han sporty opp på fellesstarten og ble nr. 7. Julie gikk begge 500-metrene og 3000m, men hun manglet helt overskudd og sto over 1500m og fellesstart. Viktor gikk fire løp og satte pers på 500m og på 1000m. Han må være ganske fornøyd. Det samme må Linus Risnes som har «vokst» det siste året, og som gikk gode løp og perset både på 1000 og 3000m og var like bak på 500m. Dessuten ble han nr. 2 i fellesstarten for junior. Flott!

Vi har bevisst utelatt å nevne tider, for det kan bli i meste laget av dem. I stedet henviser vi til resultatlistene

Takk til Monika Svendsen Risnes for innspill. Hun var for øvrig funksjonær under stevnet. ASK var også representert med Kjell Rune Kristiansen som speaker.

Sven-Åge Svensson

Bildene er stort sett skjermdump fra Stavanger Sandnes skøyteklubbs sending – derav kvaliteten.

NC1_Ragne.jpg

Ragne i startposisjon (Bildet er skjermdump fra Stavanger Sandes Skøyteklubbs sending)

NC1_Allan.jpg

Allan i teten (Bildet er skjermdump fra Stavanger Sandes Skøyteklubbs sending)

NC1_Linus.jpg

Linus i farta (Bildet er skjermdump fra Stavanger Sandes Skøyteklubbs sending)

NC1_Thomas_2c.jpg

Fra fellesstarten. Vår mann, Thomas, i andre rekke med nr. 31 på hjelmen (Foto: Monika Svendsen Risnes)