Fantomløp av Ragne!

Under WC-løpene i Heerenveen i dag, 24. januar, satte ASKs Ragne Wiklund en ny, flott norgesrekord med 3.58,95 på 3000m. Hun ble dermed første norske kvinne under 4 minutter. Tiden holdt til overlegen seier i B-gruppa foran Melissa Wijfje, NED. Tiden var imidlertid så god at den ville holdt til 4de plass i A-gruppa foran storheter som bl.a. Martina Sáblíková og Isabelle Weidemann.

Ragne forteller at hun hadde håpet å gå under 4 minutter, men regnet det som litt urealistisk. Etter å ha sett Sofie Karoline Haugens løp, tenkte hun å kjøre ut og prøve å holde 31-runder så lenge som mulig. Så ble det i stedet 5 runder på 30-tallet før hun begynte å “få det”. De to siste rundene gikk på 32,1 og 33,4, men hun er naturligvis kjempefornøyd med sluttiden.

Ragnes tid ble oppnådd med kvartettstart, og det er en del diskusjon om hvorvidt dette er en fordel, eller ikke. Undertegnede har gått en rekke 3000metere med kvartettstart i veteranklassene. At fire samtidige løpere skal skape et slags vinddrag rundt banen, er jeg tvilende til. Derimot er det lettere å innhente en løper og eventuelt få et visst drag, men en må også her holde en avstand på 10 meter, eller gå forbi. Samtidig kan det å måtte gå forbi én eller flere løpere, medføre visse forstyrrelser i løpsopplegg og rytme, samt at en kanskje må gå en litt lengre vei. Alt i alt mener jeg det vil variere fra løp til løp om det er en fordel, en ulempe, eller likegyldig. I ISUs regelverk er rekorder i parstart og kvartettstart likestilte.

Ragne var også deltaker på Norges lagtempolag på fredag, sammen med Ida Njåtun og Marit Fjellanger Bøhm. De ble nr. 3 etter Canada og Nederland på ny norsk rekord med 2.59,247! På 1500m lørdag ble Ragne nr. 11 i gruppe A med 1.56,06 som er ny personlig rekord.

Ragne har dermed begynt sesongen utrolig bra, og foreløpig peker pila bare oppover. Hun mener tiden med Korona-nedstengning har vært gunstig for henne. Det har gitt mindre reising og mer ro til å bygge opp et ordentlig grunnlag. Hun har bodd i Sandnes siden i august og hatt regelmessig tilgang til Sørmarkahallen - samt en god trener i Jonas Bekken.

Vi gratulerer med norgesrekordene og er spente på fortsettelsen!

Sven-Åge Svensson

Resultater

Ragne_210124.jpg

Skjermbilde av Ragne i intervju med Viasat 4 etter 3000m-løpet