"Et krevende år", sier Amund

Vi har hatt en telefonprat med klubbens hovedtrener, Amund Sjøbrend, for å høre hvordan den sportslige aktiviteten er i denne ekstraordinære sesongen. Som kjent har Frogner stadion hittil bare vært åpen for løpere under 20 år, og i øyeblikket er den helt stengt som ett av mange tiltak for å bekjempe det muterte viruset. Amund synes aktiviteten har vært overraskende bra, tatt i betraktning at den viktigste motivasjonsfaktoren mangler – nemlig stevnene.

Løperne i ASK og OSK har et felles treningsmiljø til glede for hverandre. I junior B og C er det et ti-talls ASK-løpere, gutter og jenter, som trenes av Petter Andersen. De har trent godt hele høsten, og i sesongen har det vært en blanding av is- og barmarktrening. Hele konkurransesesongen er forskjøvet, og junior-NM er planlagt i mars. Amund håper inderlig at det vil gå etter planen.

Løperne fra 8 til 12 år kalles «Intermediate», et navn som OSK hadde begynt å bruke. Der er det rundt 25 løpere med stor spredning i ferdighetsnivå. Snaut halvparten av disse er ASK-løpere. Gruppa har trening fire ganger i uka, og trenere er Arild Nebb Ervik, Carl Erik Sando og Anne Therese Tveter (OSK). De hjelper også litt til i den eldre gruppa.

Skøyteskolen for barn går i OSK-regi, men ASK deltar der. Vi har med noen barn pluss instruktørene Sverre Vangen, Johanne Øien Aas og Martine Verket i tillegg til OSKs instruktører. ASK lider naturligvis litt under situasjonen, men vi har i alle fall et tilbud om skøyteskole, og den foregår mandag og lørdag.

Amund selv er tilstede på onsdager for å følge treninga og opprettholde dialogen med trenerne. For øvrig har han dialog med ASKs løpere på Hamar, samt med klubbens sportslige leder og Skøyteforbundet.

Det har vært stille på våre web-sider når det gjelder stevner og resultater denne vinteren. Det er derfor oppmuntrende å høre at løpere og trenere er i full sving selv om det har bydd på utfordringer. La oss håpe at banen åpner snart igjen, og at løperne blir belønnet med et stevne eller to før sesongen er helt omme!

Sven-Åge Svensson

Nedenfor: Monika Risnes har tatt noen bilder fra treninga på Frogner. Den dagen foregikk det kortbanetrening. Det første bildet viser Paulina Klevstuen (OSK) foran Emmeline Berentsen (ASK) i fint driv.
(Klikk på bildene for å se neste)