Ragne på flott 6te-plass i EM!

I løpet av dette Europamesterskapet har Ragne Wiklund stått fram som Norges fremste kvinnelige skøyteløper og vist at hun snart kan “spise kirsebær” med de store. Snakk om å slå til når det gjelder! Både på 3000m og på 5000m ble det 6te-plasser på nye personlige rekorder, henholdsvis 4.04,38 og 7.09,04. På 5000m var forbedringen på hele 7 sekunder. På 3000meter var forbedringen marginal, men hun var bare drøyt 2 sekunder bak Europamesteren, Antoinette de Jong, som imidlertid ikke gikk sitt beste løp. På 1500m ble det en 7de plass med 1.56,94 - like bak persen. På 500meteren ble det bare 13de plass på 40,00 - men ny pers med noen hundredeler. På 500m er det naturligvis rom for forbedring, og med litt større hurtighet vil hun også kunne få en bedre utgangshastighet på de øvrige distansene.

Foran seg hadde Ragne: de Jong, Shouten, Sáblíková, Voronina og Beune. Bak seg hadde hun Golubeva og Lalenkova, mens løpere som Zdráhalová, Lollobrigida, Njåtun og Haugen, ikke klarte å kvalifisere seg til siste distanse.

Vi er strålende fornøyd med Ragnes sjetteplass sammenlagt, og det håper vi også at hun selv er! Ragne er bare 20 år, og det skal bli spennende å følge henne i fortsettelsen.