100-årsfest med spekket program

på fest i egen klubb: Knut “Kuppern” Johannesen, Berit haugård og unni knudsen var blant tidligere løperne som hadde funnet veien til “nye” valle Hovin. kveldens konferansier var Henning Hagelund. (foto: sven-åge svensson)

Saken oppdateres.

Endelig var dagen kommet da 100-årsjubilanten ASK kunne feire seg selv! Rundt 70 nåværende og tidligere aktive, ledere, trenere og funksjonærer hadde meldt seg på, og det var duket for en ettermiddag og kveld i skøytesportens tegn.

OSLO/ VALLE HOVIN: Målet var å bli gjenforent med skøytevenner og kunne mimre litt - og samtidig få et innblikk i hvordan morgendagens skøyteliv i ASK kan bli. Lørdag 21. september var satt av til markering.

Arrangementskomiteen hadde lagt seg i selen - på Valle skulle det være aktiviteter for alle!

Interesseorganisasjonen for Valle Hovin, ved mangeårig klubbleder i ASK Henning Hagelund, guidet de fremmøtte gjennom det nye anlegget, som består av parkdetaljer og grøntareal, og en stor lekeplass. Selve isflaten er som kjent flyttet noen meter mot vest. Kulverten er på plass, og vil bli en praktisk og ikke minst strategisk viktig installasjon, med tanke på å kunne realisere tak over Valle Hovin.

Neste punkt på festprogrammet var en aktivitetsløype. Men, aller først ventet rykende varme pølser - servert utendørs. Deltakerne ble deretter delt inn i grupper, på tvers av alder. Både enkle og vriene oppgaver ventet, skulle det vise seg.

Etter et raskt skift fra turklær til pent var det duket for festmiddag. Den ble holdt i VIF-kantinen i etasjen over. En buffet bestående av tapasretter, samt kveldens jubileumstaler ventet. Musikalske innslag ved tidligere løper Sigurd Eliasssen Kverndokk og Wilma Waage Slettahjell ble tatt godt i mot. Så også Carl Erik Sandos bidrag.

Nysgjerrige fikk dessuten en grundig gjennomgang av prosessen bak det nye anlegget, og innblikk i all jobb som er gjort. Børre Rognlien fikk æren av å takke for maten, men festen var slett ikke over med dét.

For hele tre æresmedlemmer skulle bli utnevnt denne kvelden. Det kom nok som en overraskelse både på Sven-Åge Svensson, Carl Erik Sando og Henning Hagelund. Begrunnelsene som ASK-leder Jon Gauslaa leste opp, blir for lange til å gjengi. Vi håper å bringe dem i etterkant i et medlemsblad, sammen med flere bilder. 

At våre eldste medlemmer, og ikke minst Knut Kuppern Johannesen var til stede for å feire klubben, var til glede og ære for arrangøren og klubbkameratene. Kaffe og en stor marsipankake rundet av kvelden.

Vel blåst ASK - nå er vi klare for de neste 100 år!

Noen foreløpige bildeglimt:

ASK-fanen vaiet i vinden, og med 15 grader og overskyet lå forholdene til rette for utendørsdelen av arrangementet. (Foto: Monika Risnes)

Hinderløypa var enkel for noen - utfordrende for andre. (Foto: Monika Risnes.)

Sara Hemmer blir klokket inn til en god tid av Marja Haartsen. (foto: Monika Risnes.)

Denne konstruksjons-”nøtten” var det kun en av gruppene som klarte å knekke. (Foto: monika Risnes)

Salamanderne er våre venner på valle hovin. om de vil ta vinterboligen som er tiltenkt dem i bruk, gjenstår å se. (Foto: Monika Risnes.)

overraskelse: fv. sven-åge svensson, Henning Hagelund og carl erik sando ble alle utnevnt til æresmedlemmer i egen klubb under 100-årsfesten.