Kåre Haukaas fyller 50 år!

Bildet av Kåre er tatt i 2012 (Foto: Sven-Åge Svensson)

Jarl Kåre, som han heter, fyller 50 år i dag. Han har en lang tid bak seg i ASK. Begynte i klubben som 9-10-åring og kom med i en stor og godt sammensveiset gruppe gjennom barne- og juniorklassene. På slutten av 1990-tallet ble Kåre selv trener i klubben og trente bl.a. Morten Bolstad til svært gode resultater. Han trente også flere andre av klubbens yngre løpere fram til 2013 da han ble valgt inn klubbens styre og satt som nestleder en periode. Kåre har også prøvd seg som veteranløper og har bl.a. 2.12,77 fra 2013.

Skøyteinteressen har smittet over på barna, og sønnen Viktor holder det gående med fin fremgang og respektable resultater i Norges-Cup.

Kåre er for tiden i Frankrike i forbindelse med Tour de France og forteller: «Feiringen har vært vidunderlig med tolv døgn rundt om i Vest-Europa. De siste tre døgnene var vi i Annecy i Frankrike hvor vi deltok på en organisert tur på etappe 13 og 14.»

Jubilanten har selv en aktiv periode på sykkel bak seg i nyere tid. Lillehammer-Oslo med Lørenskog CK i 2016 ble unnagjort på 4.21 med 43.7 km/t i snitt.

På spørsmål om det klør i gamle idrettsbein, er likevel svaret «nei». Han synes det var mer enn nok slitsomt å gå 4-6 km opp stigningene for å heie i 30 grader +

Vi gratulerer med jubileet!

Monika Risnes/Sven-Åge Svensson