En prat med Ragne om Egebergs ærespris

Foto: Geir OWE FREDHEIM

Som tidligere meddelt ble Ragne Wiklund tildelt Kammerherre Egebergs Ærespris under Idrettstinget i Bergen på lørdag 3. juni. Den regnes som norsk idretts høyeste utmerkelse og blir tildelt utøvere som har utmerket seg nasjonalt i minst to idretter, og internasjonalt i minst én av disse. Ragne fikk den primært for gullmedaljen på 3000 m og sølvmedaljen på 1500 m under VM i vinter, samt for NM-bronsen i orientering, ultralang distanse i fjor.

Vi håpet å få et intervju med Ragne - og gjerne et bilde. Når vi ringer, svarer hovedpersonen fra Livigno i Nord-Italia hvor hun er på treningsleir med skøytelandslaget. Da blir det litt problematisk med bilde, men Ragne stiller velvillig opp til et kjapt intervju.

Ragne sier at hun fikk vite om tildelingen en stund på forhånd for å sikre at hun kunne være til stede ved utdelingen. Hennes avreise til Livigno måtte derfor utsettes en uke. Der og da ble hun naturligvis overrasket - hun hadde ikke ventet det. Men hun setter stor pris på at hennes prestasjoner blir lagt merke til og verdsatt, og hun kan naturligvis se at hun hadde de nødvendige kvalifikasjoner. Foruten siste års resultater, har hun også jo prestert over tid i og med verdensmesterskapet på 1500 m i 2021 og NM-gullet i orientering, stafett i 2020.

Responsen i skøytemiljøet har vært varm og fin, og hun har fått mange hyggelige meldinger ellers.

Ragne dro rett fra Bergen til Livigno på høydeopphold, mens statuetten ble brakt til Oslo av andre. I Livigno er været svært varierende, kan hun fortelle. Tilbake i Oslo vil hun være først i månedsskiftet juni/juli.

Ragne er altså ASKs første løper til å motta Egebergs Ærespris, hun er nummer 58 totalt, den 10de skøyteløperen og den første etter Bjørg Eva Jensen i 1980 – så dette er stort. Vi gratulerer nok en gang!

Sven-Åge Svensson