Geir Nyland er død

Vi har fått den triste meldingen at klubbens gode løper på 1970-tallet, Geir Nyland, er død. Han døde torsdag 26.5. (Kr. himmelsfartsdag) etter å ha lidd av Alzheimer i lengre tid. Han ble 69 år.

Geir Nyland var ganske suveren som gutteløper og gikk da for Ceres, Lillestrøm. Han kom over til ASK foran sin første juniorsesong, 1969/1970. Samtidig kom Erik Vea og Roar Finneidet fra Strømmen IF til ASK fordi de følte at mulighetene var mye bedre i ASK. Sammen med Kai Arne Engelstad, Bård Haugen, Trond Hval, Karl Johan Eliassen, Erik Lundby m. fl. utgjorde de en stor og blomstrende juniorgruppe trent av Odd «Orkan» Sørensen den første tiden. Erik Vea kan huske at han og Roar kjørte til treninga sammen med Geir i hans grønne folkevognboble. Forhåndstreninga foregikk på Ekeberg med løping, fotball, lavgang i «Dal’n», mm. Klubben fikk på den tiden også ny hjemmebane, Valle Hovin - Norges første kunstfrosne bane. ASK hadde da gjerne et ti-talls løpere med i junior-NM. Geir Nyland ble junior-norgesmester i 1972, for øvrig etter duell med Amund Sjøbrend på den avsluttende 5000-meteren. Han hadde også andre gode plasseringer i junior-NM og ble uttatt til juniorlandskamper mot Sverige, Finland og Sovjetunionen.

Da Geir rykket opp i seniorklassen, var det Ivar Eriksen som var trener. På den tiden begynte også turene til treningsleir i Inzell. Geir kvalifiserte seg til samtlige senior-NM i perioden 1973-1980. Han fikk aldri gå den avsluttende 10.000-meteren, men han ble uttatt til en landskamp mot Nederland.

Etter 1980-sesongen la Geir opp, men han var fortsatt til stede i skøytemiljøet, sikkert mye på grunn av karrieren til hans yngre bror, Bjørn, som også hadde kommet fra Ceres til ASK.

Geir Nyland bodde i Lillestrøm hele livet og hadde sitt yrke i brannvesenet.

Begravelsen finner sted torsdag 9. juni kl 12 i Lillestrøm kirke.

Geir vil bli savnet i skøytemiljøet.

Foto: Bjørn Nyland