Carl Erik fyller 60!

Carl Erik Sando fyller 60 år i dag, 15. mai. Han er opprinnelig fra Rjukan hvor han begynte å gå på skøyter 10 år gammel. Noen milde vintre tok nesten knekken på skøytemiljøet, og Carl Erik gikk noen år for Drammens skøyteklubb inntil han i 1984 flyttet til Oslo for å studere på BI. Da var ASK det naturlige valget hvor det var et stort og blomstrende skøytemiljø med Bjørn Nyland, Geir Karlstad, Nils Einar Aas, Erland Kroken, Bjørn Sand, Erik Strømberg, Roar Tollefsen og Bengt Halvorsen bare for å nevne noen.

Carl Erik selv hadde mest sansen for de lange løp, og det kulminerte med en bronsemedalje på 10.000 meter i distanse-NM i 1989. Så fulgte noen år hvor han forsøkte å satse på skøyter samtidig med jobben som finansanalytiker. Han måtte til slutt innse at det var en vanskelig kombinasjon og la opp som aktiv løper.

Men Carl Erik har likevel vært veldig aktiv på andre områder i ASK. Han var revisor i klubben flere år. Fra 2001 har han vært trener for forskjellige grupper, noe som har vært veldig morsomt. Han er fortsatt med og trener gruppen 9-12 år.

De siste 15 årene har han sittet i ASKs anleggsutvalg sammen med Henning Hagelund. Gjennom «Interesseorganisasjonen for Valle Hovin» har de jobbet for å få til en ishall på Valle Hovin. De er fortsatt ikke i mål, men det er virkelig gøy å se at arbeidet med den nye banen nå er i gang - med mulighet for å legge tak over etter hvert. Selv om det har vært et fantastisk samarbeid med de andre politiske partiene også, må han gi Rødt æren for den «to-trinnsløsningen» som det nå jobbes etter. Det har vært et meget interessant men også utrolig tidskrevende arbeid.

For noen år siden var Carl Erik utsatt for en stygg sykkelulykke som det tok tid å komme over. Han berømmer støtten fra skøytemiljøet under oppholdet på sykehuset og senere under rehabiliteringen på Sunnås. Han innrømmer at han har hatt veldig flaks, og det har vært deilig å være tilbake på skøytebanen igjen.

Foruten skøyteinteressen har Carl Erik dyrket musikken i mange år. For tiden spiller han gitar og korer i bandet «Blå måne» sammen med bl.a. Jon Einar Martinsen – også tidligere ASK-løper. De kan høres på Spotify. For tiden øver de intenst til en opptreden på «John Dee» i juni.

60-årsdagen skal feires stille og rolig. Det blir et restaurantbesøk sammen med aller nærmeste familie.

Vi gratulerer med dagen!