Roy Thauland er død

Vi har fått den triste meldingen at klubbens mangeårige medlem, Roy Arild Thauland - «Kæme» blant venner, døde lørdag 2. april. Han ville fylt 82 år i juni.

Roy kom inn i ASK på 1960-tallet som venn av Per Willy Guttormsen. Han deltok i løp og på trening i mange år. Han var et stort muntrasjonsråd og bidro sterkt til det gode miljøet på den tiden. Hans personlige rekorder ble satt i perioden 1976-1981, men han deltok i såkalte «Ringen-løp» og veterankonkurranser til slutten på 1980-tallet. På den tiden tok han initiativet til felles fotballtreninger for veteranene. De startet opp på Grefsen hvor han da bodde, og hvor vi brukte badstua som garderobe. Fotballtreningene flyttet til Ekeberg - etter hvert uten Roy - men etterfølgerne holdt det gående helt til 2017 da det ble for få til å stille to lag.

Roy var mesteparten av sin yrkesaktive tid i bilbransjen, som selger, salgssjef, og en tid også medeier. Det er mange skøytefolk, både i og utenfor klubben, som har kjøpt sin bil av Roy.

Roys største fortjeneste er kanskje at han, sammen med Erik Lundby, tok initiativet til å gjenopplive «Ligaen» som hadde lidd en stille død. Vi har ikke funnet eksakt dokumentasjon for tidspunktet, men det må ha vært i 1996 eller 1997. Både Roy og Erik fikk for dette klubbens fortjenestemedalje i 1999. Roy var leder av «ASK Liga Team» den første tiden inntil Jan Myhre overtok, men han kom tilbake og satt som leder i mange år til han trakk seg i 2015.

Roy hadde stor kontaktflate og var flink til å skaffe interessante og underholdende kåsører til Ligaens møter. Vi kan nevne skøytepresidentene Terje Andersen og Rune Gerhardsen, landslagstrenerne Svein Håvard Sletten og Jarle Pedersen, Per Ivar Moe, Sten Stensen, Fred Anton Maier, Kurt Stille, og ikke å forglemme vår egen Knut Johannesen.

Sine gode kontakter hadde Roy bl.a. gjennom medlemskap i «Morgendagens skøyte-ess» og «Gutteklubben ytterskjær».

Selv om Roy hadde sviktende helse de siste årene og kom litt på avstand, vil han bli sterkt savnet blant klubbens eldre garde. Begravelsen finner sted fredag 8.4. kl 10:30 i Hakadal kirke.

Sven-Åge Svensson