Jon Gauslaa ble ny leder

Årsmøtet i Aktiv Skøyteklubb fant sted på Valle Hovin i dag. Det er to år siden vi hadde et «live» årsmøte. Fortsatt setter pandemien sitt preg, idet det var flere sykdomsforfall. Til slutt var det 18 fremmøtte, hvorav to over nettet.

Leder Snorre Kverndokk ønsket velkommen og introduserte Cathrine Nordhus som kveldens ordstyrer. Protokollfører ble Hege Eliassen. De vanlige godkjenningene gikk raskt.

Deretter ble årsmeldingen for 2021/22 gjennomgått og godkjent. Den fyller hele 25 sider, så det har vært mye aktivitet til tross for pandemien. Vi kan bare nevne at våre løpere i de forskjellige aldersklassene har deltatt i et 15-talls nasjonale stevner og mesterskap, og at våre seniorer har deltatt internasjonalt i World Cup, EM, VM, OL og student-VM. Det har blitt mange pallplasseringer og andre gode prestasjoner. ASK har selv arrangert Landsmesterskapet i samarbeid med OSK. Vi hadde der med 10 deltagere, og noen hentet seg medaljer. Vi har en treningsgruppe for barn 8-12 år og én for juniorer. Mange juniorer går også kortbane. Seniorene er fordelt på Landslaget, Team Sørmarka (Stavanger) og Mjøsteam (Hamar). Veterangruppa har sine regelmessige treninger bl.a. i Ekebergåsen og på Frogner stadion. Sist vinter har det vært mulig å arrangere skøyteskole både for barn og voksne med god deltagelse. Klubben må fortsatt drive sine aktiviteter på Frogner stadion, og det hemmer oss nok litt. Men det er lys i tunnelen, for nå er renoveringen av Valle Hovin i gang. Klubben har internasjonale dommere og startere som har vært benyttet ved flere stevner i vinter. Klubbens aktiviteter har vært godt dokumentert på hjemmesiden og på Facebook, og i år ga vi igjen ut ASK Skøytemagasin som ble en både pen og interessant trykksak.

Regnskapet for 2021 viste et overskudd langt over budsjett. Selv om inntektene har sviktet noe pga. lavere aktivitet, har det vært enda mindre å bruke penger på. Men det godt å ha en buffer til eventuelt dårligere tider.

Det var kommet inn et forslag om å redusere medlemsavgiftene og heller øke treningsavgiftene. Årsmøtet følte at det var vanskelig å se konsekvensene av dette på stedet, og det ble vedtatt at styret skulle foreta en utredning av det til neste årsmøte. Satsene ble beholdt uendret, og budsjettet ble vedtatt med et lite overskudd.

I og med at Nils Einar Aas fant å ville trekke seg som leder fordi han ble tilsatt som generalsekretær i Norges Idrettsforbund, og at hans erstatter, Snorre Kverndokk, ville trekke seg pga. en skade, fikk valgkomiteen en utfordring med å finne et nytt leder-emne. De hadde funnet fram til Jon Gauslaa som ble valgt ved akklamasjon. Han er 60 år, har vært medlem siden 1988 og vært aktiv veteranløper så å si hele tiden. Han er jurist av utdannelse og for tiden leder av Finnmarkskommisjonen (en slags særdomstol for utmarksrettigheter). Han har i tidligere tider bl.a. vært leder i OBIK Skøyteutvalget. Vi ønsker ham lykke til! Emilie Sparre Njøs ble valgt som nestleder. Monika Risnes og Berit Sofie Wiklund tok gjenvalg. Henning Hagelund ble gjenvalgt som varamedlem. Pål Gulliksen var ikke på valg. Valgkomiteen hadde ikke klart å finne en kandidat til det siste styrevervet. Styret fikk årsmøtets godkjennelse til å supplere seg selv senere.

Det ble også valgt representanter til anleggsutvalg, kontrollkomité og valgkomité. Oppdatert adresseliste vil komme under «OM OSS».

Avslutningsvis ble avtroppende leder, Snorre Kverndokk, takket for godt utført jobb, og hele styret fikk applaus for innsatsen i en vanskelig tid.

Sven-Åge Svensson

Fra v.: Jon Gauslaa (ny leder), Emilie Sparre Njøs (ny nestleder) og Snorre Kverndokk (avtroppende leder)
(Foto: Sven-Åge Svensson)