God ASK-innsats i senior-NM

Med NM-helgen 18. - 20 mars i Stavanger ble det satt punktum for 2021/2022- sesongen for de fleste i junior- og seniorklassen.

Det var lagt opp til et trippel-mesterskap med spennende oppgjør både i sprint-, allround- og enkeltdistanseklasser i Sørmarka Arena.

Opprinnelig hadde åtte løpere fra ASK oppnådd kvalifiseringstider i ulike klasser. Både Ragne Wiklund og Allan Dahl Johansson måtte imidlertid kaste inn håndkleet etter utbrudd av korona etter WC-finalen sist helg. Viktor Smedstad Haukaas (Jr. A) er heller ikke fullt restituert etter sykdom og sto derfor over. 

Tinius Rambøl Alme (Jr. B) har reist til Finland og EYOF (European Youth Olympic Festival) der han representerer Norge i kortbane denne helgen. 

ASK stilte derfor med «halv tropp» og fire løpere i Stavanger: Simen Kroken, Linus August Risnes, Julie Berg Sjøbrend og Thomas Lande Eriksen gjorde alle sitt beste for å forsvare klubbfargene til ASK.

Thomas innledet allround-delen av mesterskapet med 38,77 og 6.55,94 på henholdsvis 500m og 5000m og fikk med det en fin inngang på mesterskapet. Etter søndagens 1500m med 1.54,75 lå han på en 4. plass i sammendraget. Flere løpere viste imidlertid god utholdenhet på 10.000 meteren - og for Thomas, som har vært ute med skade i vinter, ble mila litt lang. Han ble likevel klokket inn til høyst respektable 14.39,93, fikk poengsummen 162,610 og en fin 6. plass sammenlagt i årets senior-NM allround. Forhåpentligvis gir det mersmak og tro på neste sesong! Vinneren ble Sander Eitrem fra Nord-Odal IL.

Julie har hatt en fin sesong på denne siden av nyttår, med deltagelse og medaljer i student-VM i Lake Placid som høydepunkt. Denne helgen bidro en muskelskade til at hun ble nødt til å trekke seg etter lørdagens øvelser, og fra sammenlagten. Akershus og Oslo skøytekrets fikk en norgesmester med Marte Bjerkreim Furnee fra Asker Skøyteklubb, 

Linus (Jr. B) gikk inn til en 12. plass i junior-NM allround i Tønsberg sist helg. Denne helgen stilte han i sprintklassen i sitt første senior-NM. Fredagen satte han to personlige rekorder med 39,24 og 1.17,49. Med to nesten identiske løp søndag, ble det en ny, fin 12. plass sammenlagt. Laurbærkransen tok Pål Kristensen fra Arendal med seg hjem. På 1000m ble det  en 8. plass i enkeltdistansemesterskapet, og på 1500 meter ble det 1.59,30 - to sekunder bak pers for Linus. 

Simen Kroken (29) har vært én av Norges aller raskeste menn på 100 meter i mer enn 10 år og har en bestenotering på 35,64 på 500m fra Calgary. Lørdag avsluttet han formelt en lang - og lynrask - karriere. Det gjorde han noen sekunder bak pers, med en 13. plass på 500m etter en åpning på 10,3. Vi takker Simen for all god underholdning og ønsker lykke til med det han har sett seg fore! Samtidig håper vi han vil lære bort raske starter til nye generasjoner! 

Strålende vårvær, sol og krokus i rundkjøringen møtte de tilreisende fra hele landet. Også denne sesongen ble en annerledes sesong der stevnene har blitt koronautsatt, og en opphopning av stevner mot slutten (og etter) sesongen. Pandemien herjer fortsatt, og flere av de beste - som har unngått smitten hele denne OL-sesongen - måtte nå til pers. 

Vi ønsker oss naturligvis en mer normal neste sesong, og registrerer med glede at arbeidene med kunstisflaten på Valle Hovin er godt i gang.

Tekst og bilder: Monika Risnes

Resultater

Sterk innsats av Thomas Lande Eriksen. Lite skilte 4., 5. og 6. plassen i sammendraget i senior-NM allround.

Tore og Miika Klevstuen (OSK), Linus Risnes og Petter Andersen fulgte den avsluttende 10.000-meteren fra tribunen søndag.