2 pallplasser på Ragne - pluss 1 til

Ragne Wiklund gjorde en svært god figur under World Cup-finalene i Heerenveen i helgen. Hun tok først 3de-plassen på 1500 m på lørdag, og i dag toppet hun med 2dre-plass på 3000 m. Dermed klatret hun også opp på 2dre-plassen sammenlagt for 3000/5000 m.

På 1500 m gikk hun i par med Brittany Bowe som er en rask starter, og vi var litt redde for kluss i første veksling. Men Ragne var slett ikke langt etter og vekslet greit foran etter én runde. Det varte ikke lenge så begynte Ragne å dra ifra. Hun kom inn 4 ti-deler bak Antoinette de Jong, og med to par igjen, luktet vi en 4de-plass. Men det var bare Miho Takagi som klarte å komme seg foran og vant distansen overbevisende. Både Lollobrigia, Sato og Wüst måtte pent finne seg i å gå inn bak Ragne.

På 3000 m i dag gikk Ragne i par med Ivanie Blondin som ikke kunne gi Ragne noe drahjelp. Ragne holdt runder på 30-tallet, men gikk litt opp på de to siste rundene. Vi regnet med at det var lett match for Irene Schouten, men hun lå lenge bak, helt opptil et par sekunder. Men mot slutten tok hun seg kraftig sammen og kom inn 0,33 sekunder foran Ragne. Så nær Schouten har Ragne aldri vært, og hverken Beune, Lollobrigida eller Sáblíková klarte å slå Ragne. Dermed var Ragnes beste World Cup-plassering et faktum. Dette må gi Ragne umåtelig inspirasjon foran neste sesong.

Vi var spente på Allan Dahl Johansson da det kom til mennenes 1500 m. Dessverre er Allan fortsatt ikke helt i slag, og makkeren Bart Swings fikk overtaket mot slutten. På siste vekslingsside kom Allan fra indre klart foran Bart Swings og vekslet raskt. Swings veksler ikke, men forsøker i stedet å presse seg forbi Allan på høyre side. Det skapte naturligvis kluss, og Allan ble disket. Deretter ga Allan mer eller mindre opp, men vi registrerte at tiden ble 1.47 og noe. Problemet i vekslingen ble helt og holdent skapt av Swings og var helt unødvendig. Han skal visstnok ha beklaget opptredenen i ettertid.

Sven-Åge Svensson

Resultater

Ragne i flott driv på 1500 meter.
(Skjermdump fra Viasat 4s sending)

Ragne på pallen for WC sammenlagt, 3000 meter, sammen med Schouten og Lollobrigida.

Allan kommer ut på langsiden klart foran Swings og veksler raskt.

Allan ligger helt til høyre i høyre bane, men Swings forsøker likevel å komme forbi på utsiden.