NM-debut for Emmeline

Årets junior-NM i sprint ble arrangert i Fosenhallen i Bjugn siste helgen i februar. Delvis på grunn av korona samt andre løp og mesterskap, var det mange forfall denne gangen, noe Skøyteforbundets representanter var litt skuffet over. Men det åpnet døra for andre løpere slik som Aktiv SKs Emmeline Berentsen - eneste løper fra Oslo. Hun ble tatt ut på supplerende uttak etter Sandefjordløpet og fikk dermed sin debut i NM-sammenheng.

Det var ikke rekordrask is i Bjugn denne helgen, noe som gjenspeilte seg i tidene for både kvinner junior og herrer junior. De fleste løperne var både ett og to sekunder bak persene sine på begge distanser. Det ble ingen perser på Emmeline heller, men en solid 1000 meter på søndag sørget for helgens beste plassering med en åttendeplass. En helt ålreit start på NM-karrieren, og hun tar med seg mange gode erfaringer og mye læring fra sitt første mesterskap.

Vi hadde et godt samarbeid med Båstad IL og deres to løpere, Amalie Haugerud Teig og Paul Fredrik Michelet. Båstad-trener Finn Lunde passet også på at Emmeline ble godt sekundert og gjorde alt hun skulle før løpet - helt til han fikk korona på lørdag kveld. Dermed sto de tre uten trener og sekundant på søndagen. Heldigvis stilte arrangørklubbens trener, Anne Gerben, villig opp og sekunderte de tre løperne - muligens noe mer høylydt enn de er vant til. Men vi retter en stor takk til ham, og vi takker også Bjugn og Ørland Skøyteklubb for et prikkfritt arrangement.

I kvinneklassen var Bergen SKs Amalie Haugland suveren og vant begge løpene både lørdag og søndag. Også i herreklassen ble det seier til en bergenser, Emil Pedersen Matre fra Fana IL, takket være to gode 1000-meterløp.