Stor aktivitet på Valle Hovin

Foto: Sven-Åge Svensson)

Stor aktivitet - ja, men foreløpig er det byggeaktivitet vi snakker om.

I går var seks-syv av klubbens «ypperste» veteraner, med Tor Berg (90) og Knut Johannesen (89) i spissen, på besøk på Valle Hovin for å få en liten orientering om byggeprosessen. Henning Hagelund og Børre Rognlien, som begge er dypt involvert i Interesseorganisasjonen for Valle Hovin, fortalte om forhandlingene for å få banen slik vi ønsker den, og om fremdriften av selve byggeprosjektet. Fra «balustraden» hadde vi et ypperlig overblikk over den enorme byggegropa hvor en kan begynne å skimte detaljer av den fremtidige banen.

For tiden pågår det nye forhandlinger som forhåpentligvis kan føre fram til at vi også får en hall i nær framtid. Det er opplagt besparelser i å forlenge byggeprosessen med å oppføre et tak, i stedet for å rigge ned hele byggeplassen og senere rigge opp igjen. Det vil også korte ned tiden med støy og byggearbeid for nabolaget og for den videregående skolen. Videre er det kommet et forslag om å bygge solcelle-anlegg på taket av hallen. Dette er meget interessant med tanke på driftskostnadene, og det er også muligheter for energioverskudd. Det har kommet i stand et samarbeid med Vålerenga kultur- og idrettspark om energieffektiviserende tiltak for hele Valle Hovin-komplekset, og det er fremmet forslag for byrådet om å gjennomføre en mulighetsstudie for dette. Det ville være merkelig hvis politikerne ikke er interessert i å vurdere en slik løsning utfra både kostnadsmessige og miljømessige hensyn. En skøytehall vil dessuten være et høyst velkomment aktivitetstilbud for et område som etter hvert vil romme 150.000 mennesker.

All honnør til folkene i Interesseorganisasjonen for Valle Hovin for det arbeidet de nedlegger, og som vi håper kan gi nye frukter!

Sven-Åge Svensson

Fra v.: Tor Berg, Knut Johannesen, Henning Hagelund, Børre Rognlien (delvis skjult) og Keith Price. Det var også flere som ikke er kommet med på bildet. (Foto: Sven-Åge Svensson)