Langt fra pallplass for Ragne denne gangen

Miho Takagi feier forbi Ragne i første sving, og det var det nærmeste Ragne var Takagi i hele løpet.
(Skjermdump fra TV3+)

Etter suksessen i Stavanger, var det naturligvis forventninger til Ragne på dagens 1500 m. Hun skulle gå i par med Miho Takagi som vant distansen forrige helg. Takagi er jo mye raskere i starten enn Ragne, og etter 300 m var differansen over ett sekund. Deretter økte den jevnt og trutt, og i mål var differansen 2,3 sekunder. Tider: 1.53,92 og 2dre-plass til Miho Takagi – 1.56,22 og 12te-plass til Ragne. Vinner ble Antoinette Rijpma de Jong, som denne gang gikk et vakkert løp uten å begynne å «stampe» som hun ofte gjør. Tid: 1.53,77.

Ragne sa til TV3+ etter løpet at isen var uvant, at hun ble litt sen i skyvet, og at det var frustrerende å komme i mål og føle at hun ikke hadde fått brukt alle kreftene.

I morgen er det 3000m. Ragne håper det går bedre der. Det er en fart som hun føler seg mer komfortabel med. Vår andre deltager, Allan Dahl Johansson, skal dessuten i ilden på 1500 meter.

Nederlenderne er tydeligvis svært dyktige til å lage gode forhold. Knallhard is kombineres med god temperatur i hallen. Neppe noen steder er isen så hard, og til å begynne med føles det utrygt når en er vant til mykere is.