Digitalt årsmøte fungerte fint!

ASKs årsmøte ble i går gjennomført hel-digitalt med «Teams». Da klubbens leder, Nils Einar Aas, åpnet møtet, var det 18 deltagere. Antallet steg raskt og endte på 24 i løpet av møtet. Det er faktisk svært nær den normale deltagelsen ved fysisk fremmøte. Etter hva vi kan se, var aldersspennet fra 21 til 78 år. Noen vil sikkert ikke beherske moderne teknologi og være forhindret fra å delta, men det hender jo at folk er forhindret ellers også.

Etter å ha ønsket velkommen, sa Nils Einar noen minneord om æresmedlem og én av klubbens nestorer, Bjørn Jensen, som gikk bort tidligere i vinter. Han ble æret med ett minutts stillhet.

Jo Wiklund ble valgt til ordstyrer, og Hege Eliassen til referent. Stein Opdahl og Bjørn Pettersen ble valgt til å underskrive protokollen.

Det forelå en fyldig årsmelding. Til tross for alle slags Korona-hindringer, har det vært kontinuerlig treningsaktivitet i de yngre gruppene. Våre landslagsløpere, Ragne Wiklund og Allan Dahl Johansson, er de som har fått konkurrere mest, og de har samlet både World Cup-plasseringer, Norgesmesterskap og Kongepokaler. Høyest troner naturligvis Ragnes verdensmesterskap på 1500m. Vanskeligst har det vært for gruppen over 20 år som stort sett har vært utestengt fra Frogner stadion og har måttet ta spredte turer til andre baner, gå på islagte vann, eller bare tørrtrene.

Regnskapet viste et bra overskudd med 68.000 kr. Vi har manglet inntekter fra konsertdugnad, stevner, skøyteskoler, etc. Til gjengjeld «sparte» vi mye utgifter til stevnedeltagelser. Klubbens økonomiske situasjon for øvrig er bra, og den gir oss noe å gå på i fremtiden. Budsjettet for neste år er tilpasset en mer normal driftssituasjon, men det presiseres at det er mange usikkerhetsmomenter. Medlemsavgiften holdes uforandret, og aktivitetsavgiften halveres.

Vi går ikke i detalj om alle saker. Noe av det viktigste, er valgene. Nils Einar Aas ble gjenvalgt som leder for to år, det samme med kasserer Pål Gulliksen. Sverre Vangen ønsket å tre ut av styret og ble takket for mange års innsats. Som nytt medlem ble Emilie Sparre Njøs valgt. Hun er ung og fortsatt aktiv løper, og hun kan bli et interessant tilskudd til styret. Henning Hagelund ble gjenvalgt som vararepresentant for ett år. Nestleder Snorre Kverndokk og medlemmene Monika S. Risnes og Berit Sofie Wiklund var ikke på valg.

Henning Hagelund og Carl Erik Sando ble gjenvalgt til Anleggsutvalget. Stein Opdahl, Lillian Dahl Johansson og Jon Gauslaa ble gjenvalgt til Kontrollutvalget, med John Solem som vararepresentant. Valgkomiteen ble bestående av Jo Wiklund (leder), Cathrine Nordhus og Sven-Åge Svensson.

Årsmøtet gikk greit og ble avviklet i løpet av to timer. Digitalt årsmøte kan kanskje være noe også for fremtiden? En sparer f.eks. reise, parkeringsavgift og eventuell lokalleie. Spørsmålet er hvor godt «Teams» fungerer hvis det kommer til alvorlige og omfattende debatter? – Men det kan også føre til at debattene blir mer strukturerte og effektive. Det som «Teams» imidlertid ikke kan erstatte, er kringle, kaffe og en hyggelig prat med klubbkolleger.

 Sven-Åge Svensson

Årsmøtet_fix.jpg

Starten av årsmøtet slik det fortonet seg på “Teams”-skjermen. Nils Einar Aas (i midten øverst) ønsker velkommen.
Et begrenset antall deltagere pluss deg selv vises på skjermen av gangen. Den som snakker, vises alltid.
(Screenshot: Sven-Åge Svensson)