Sensasjonelt VM-gull til Ragne!

På siste dag av enkeltdistanse-VM i Heerenveen fikk vi den gledeligste overraskelsen: ASKs Ragne Wiklund sto igjen som vinner og verdensmester på 1500 meter! Og det i et løp som hun hadde vurdert å droppe! Vi var litt redde for at det kunne bli kluss i første veksling, for makkeren Daria Kachanova i ytre bane er svært rask. Men Ragne gikk energisk til fra start. Hun var slett ikke langt bak på første langside, og hun vekslet foran uten problemer. Fra da av var det bare å glemme Kachanova – Ragne hadde størst fart. Hun gikk også teknisk meget bra, og vi så at hun klarte å holde farten og flyten også i siste ytre. Tiden 1.54,61 var ny pers igjen! Det var uten tvil en god tid, men de fleste trodde vel at Brittany Bowe, USA, skulle knuse Ragnes tid. Men da Bowe passerte likt med Ragne etter 700 m og hadde lavere fart, begynte vi å lure. Bowe feilet, og det samme gjorde Golubeva, Wüst og de Jong etter tur. Ragnes rundetider var 25,8 - 27,9 - 29,3 og 31,4 – og hennes rundetider nr 2 og 3 var det ingen som kunne matche!

Vi har flere ganger skrevet at vi er spente på fortsettelsen når det gjelder Ragne. Vi hadde ikke regnet med så rask framgang. Gratulerer Ragne!

På 5000 m gikk Ragne også et godt løp og ble nummer 6 på 6.58,76 – ny pers igjen. Med en litt forsiktigere åpning kunne hun kanskje ha avansert et par plasser, men pallen var utenfor rekkevidde. Vinner ble Irene Schouten, NED.

1500 meter ble litt skuffende for de norske gutta. ASKs Allan Dahl Johansson åpnet bra, men sluknet på sisterunden. Dermed ble det bare en 8-plass med 1.46,44. Likevel ble Allan beste norske med Sverre Lunde Pedersen og Hallgeir Engebråten på de neste plassene. Vinner ble Thomas Krol, NED.

Selv om vi primært dekker ASK-løpernes prestasjoner, kan vi ikke unnlate å ta med at 10.000 meter ble vunnet av svenske Nils van der Poel på ny verdensrekord 12,32,95 – og det i Heerenveen under ikke ideelle forhold! Det var en rå oppvisning og god margin til nr. 2, Jorrit Bergsma, NED.

Sven-Åge Svensson

VM-resultater

Ragne seierssmil.jpg

Nedenfor er bilder av Ragne underveis i løpet - og etter hvert som konkurrentene kommer for sent og seieren blir klar. Til slutt Ragne på toppen av seierspallen og resultatlista. Bilder fra Viasat 4s sending.
(Klikk på bildene for å se neste)