Ragne reddet dagen!

Vi hadde store forventninger til Ragne foran første dag under VM enkeltdistanser i Heerenveen. Men det var mange sterke navn på startlistene til 3000m: Antoinette de Jong, Irene Schouten, Joy Beune, Isabel Weidemann, Natalia Voronina og flere. Kunne Ragne virkelig hamle opp med disse? For ikke å snakke om makkeren Martina Sáblíková? Ragne la i vei på imponerende vis med runder på 29-tallet. Sáblíková ble liggende langt bak. Dessverre holdt det ikke helt til mål. Samtidig som Ragne fikk trøbbel på sisterunden kom Sáblíková i full fart og gikk flere sekunder foran i mål. Ragne lå på bronseplass, men med Irene Schouten og Voronia i siste par, regnet vi med at løpet var kjørt. Men det ble ingen parademars for de to siste. Det var bare så vidt Irene Schouten kom seg foran og knep tredjeplassen, mens Voronina var sjanseløs.

Det er lett å være etterpåklok, men med en litt forsiktigere åpning, kunne kanskje tredjeplassen vært sikret. Rutinen kommer nok, og Ragne har mange år foran seg til å kapre pallplasser. Nå var det Antoinette de Jong (gull), Martina Sáblíková (sølv) og Irene Schouten (bronse) som kapret plassene. Ragne ble nummer 4 med tiden 4.00,49 - syv tideler fra bronsen. Vi gratulerer med en kjempeflott prestasjon!

Resultater 3000 m

Når vi skriver “Ragne reddet dagen”, så er det fordi guttas 5000 m var en begredelig historie for Norge med 12-plass til Hallgeir Engebråten som beste. Morsomt var det at Nils van der Poel fra Sverige sto igjen som vinner!

Sven-Åge Svensson

Resultater 5000 m

Ragne_Martina.jpg

Ragne takker Martina Sáblíková for samløpet (skjermbilde fra Viasat 4s sending)