Vel hjemme etter World cup-løp i Asia

Julie Berg Sjøbrend fikk med seg verdifull internasjonal erfaring under sesongens første world cup-stevner. (Arkivfoto: Monika S. Risnes.)

Julie Berg Sjøbrend ble tatt ut i troppen og fikk gå flere distanser i B-puljen, foruten lagøvelser under WC-løp i Nagano og Beijing i november. På oppfordring fra redaksjonen deler hun noen tanker om opplevelsene på flyreisen hjem.

Jeg er ekstremt takknemlig for at jeg fikk muligheten til å reise, og det var en opplevelse!

Det har vært en litt tung start på sesongen, med en hjernerystelse jeg pådro meg på høydesamling i Font Romeu med landslaget, og en lang sykdomsperiode etter dette. Kroppen spiller fortsatt ikke helt på lag, så resultatene ble ikke som jeg håpet på. Jeg er likevel fornøyd med innsatsen min på fellesstart under WC2 (siden jeg var uheldig å falle under WC1), og team sprint!

Vi hadde med litt norsk mat, og jeg forventet ikke det beste og var selvfølgelig litt redd for å bli matforgiftet. Men, det gikk fint! I Japan måtte vi fikse lunsj og middag første uken selv, så da ble det litt fritt valg - og selvfølgelig ble det en del sushi! Ellers fikk vi for det meste asiatisk-preget mat, men det var nok utvalg og litt kjent mat, så det var bra! I Kina synes jeg vi var heldige med buffetmaten, selv om det ble litt det samme hver dag. Men, det skal sies at det var godt å komme hjem til grovt brød og norsk melk.

Selv om det ikke gikk helt min vei resultatmessig, er det et supert lag å være på reise med, og ikke minst er det kjempegøy å få oppleve at både Ragne og Sander tar gull den siste helgen!

Det er frustrerende å ikke få vist potensialet sitt - men jeg er sikker på at det løsner og at sesongen blir bra. Jeg tar med meg masse god læring! Nå skal kroppen blir bra, og jeg ser allerede frem til NM allround i Kristiansund 21.-22. desember!