Dagens bursdagsbarn i ASK!

En noe yngre versjon av dagens jubilant, Petter Andersen, med noen av medaljene han sanket i sin aktive karriere. /FOTO: Sven-ÅGE SVENSsoN)

Uten frivilligheten stopper Norge, blir det sagt. Dagens jubilant er riktignok som profesjonell å regne, siden han er ansatt som sportssjef i Skøyteforbundet. Ikke desto mindre har han lagt ned utallige frivillige timer for sporten vår etter at han la opp som aktiv i godt voksen alder.

Vi snakker selvsagt om Petter Andersen. Som utrolig nok fyller 50 år i dag, 2. januar 2024!

Talentet fra Kolbotn vant LM som 11-åring, og det skulle bli mange skøyteskjær etter dét. Bronsemedaljen på 1000-meteren i VM Inzell i 2005 er det beste internasjonale resultatet - på papiret. De personlige rekordene er sterke, og av Wikipedia-omtalen går det fram at han er medaljegrossist i NM-sammenheng.   

Petter er klubbtrener for de eldste i ASK og OSK, tilrettelegger, skøyte- og utstyrsekspert, alt-mulig-mann og lekekamerat. Han deltar også på dugnader på lik linje med alle andre.

I en skøyteversjon av filmklassikeren «Norske byggeklosser» ville Petter fått hovedrollen. Hvem har ikke kommet med et par skøyter det har vært noe «merkelig med buen» på, og fått hjelp av utstyrsspesialisten? Eller syklet fjellheimen rundt med treneren? Samme person.

Han er raus, tidvis tydelig, og en uerstattelig ressurs som deler skøyte- og treningskunnskap samlet gjennom et halvt liv. Til alt hell har sønnen Eirik, (født i 2006) arvet både skøyteinteresse og talent. For rundt 10 år siden fikk Petter den blandede fornøyelsen av å hente en skokk halvtamme rekrutter ut av snøhaugen på Valle Hovin og over i aktiv trening. Flere av disse utgjør den sterke juniorgruppa til ASK og OSK i dag. Petter, med støttespillere, så tidlig potensialet for å kombinere kortbane og hurtigløp, en kombo vi i dag ser er med på å bringe sporten vår videre, både nasjonalt og internasjonalt.  

Løperne og støtteapparat i Oslo er imponert over aktivitetsnivået og at Petter fortsatt kan «dunke runder» på isen med løperne sine. For et par år siden spratt han opp en fjellside i Oberstdorf og vant bakkeløpet. Uten å gjøre noe nummer av dét.

Vi håper jubilanten blir gjort stor stas på, av kona Kristin, barna Hedda og Eirik – løpere og NSF – uansett hvor han måtte tilbringe dagen.

Gratulerer med dagen, Petter!