Aktiv SK vant ASK-cupen 2023/2024

Ulrik Evenmo Ervik hever den gjeve ASK-cupen. De andre løperne er fra v.: Liv, Inka, selja og helle boldingh debernard og knut pedersen. emmeline berentsen og sunniva johannesen var ikke til stede
(foto: sven-åge svensson)

Så ble det ASK-cup på Frogner stadion likevel. Klubben hadde sett fram til å arrangere stevnet på et nyåpnet Valle Hovin. Men slik ble det altså ikke. I alle fall var det godt at Frogner ble i orden igjen etter en tids problemer.

54 løpere fra 9 klubber på Østlandet, i klassene fra Rekrutt til Junior B, hadde satt hverandre stevne denne lørdagen, 13. januar. Vi tipper det hadde vært en del flere som hadde ønsket å prøve seg hvis stevnet hadde gått på nye Valle Hovin. Temperaturen lå på 3-4 minusgrader. Været var litt tåkete fra morgenen av, men vi kunne så vidt skimte sola mot slutten av stevnet. Selv om isen var grei nok, var det ikke det vi kan kalle perse-forhold.

Etter hva vi selv kan bedømme, gikk avviklingen uten problemer. Klubben rår da også over et imponerende korps av drevne funksjonærer, fra dommere og startere til tidtakere, speaker og sekretariat.

Aktiv Skøyteklubb fylte altså 100 år dagen i forveien. Den planlagte åpningsfesten på Valle Hovin ble det ikke noe av, men som en liten markering av jubileet spilte en først av Guro Kverndokks fanfare laget for klubben, hvoretter ASKs leder, Jon Gauslaa, tok mikrofonen og sa noen ord forut for premieutdelingen.

Hva kunne da passe bedre ved 100-årsjubileet enn at Aktiv Skøyteklubb selv stakk avgårde med den flotte sammenlagtpokalen? På andreplass kom Oslo Skøiteklub, så det vitner om at det drives godt blant hovedstadens unge skøyteløpere.

Sammenlagtlista ser slik ut:

Aktiv Skøyteklubb           255 poeng
Oslo Skøiteklub               196 poeng
Asker Skøyteklubb          124 poeng
Tønsberg Turn                 118 poeng
Båstad IL                           78 poeng
Geithus IL                         76 poeng
Gjøvik Skøyteklubb          68 poeng
Sandefjord Skøiteklubb   36 poeng
Drammens Skøyteklubb  12 poeng

Jeg tror stevneleder Berit Sofie Wiklund kan se tilbake på et vellykket arrangement. Og så håper vi å kunne ønske velkommen på Valle Hovin til neste år! 

Sven-Åge Svensson

Individuelle resultater

Bildekavalkade - klikk på bildene
(Alle fotos: Sven-Åge Svensson)