Historisk resultat av ASK i Tønsberg

En skøyteklubb uten egen hjemmebane (!) ble kåret til beste klubb under Vikingløpet 2023.

fornøyde Ask-løpere samlet etter stevnet. fv. Helle og inka Boldingh debernard, Axel haartsen Njøs og Ulrik evensmo Ervik. Bak fv. Tinius rambøl Alme, Eirik Andersen, Liv og selja Bolding debernard og emmeline berentsen. Aron Feiring og Sunniva JOhannessen var ikKe til stede da bildet ble tatt: (Foto: Marja Haartsen.)

Tønsberg Turn skøyter var vertskap for det tradisjonelle stevnet 4. og 5. februar.

Det rapporteres om gode forhold og sol, og vi tviler ikke på at foreldre og støtteapparat koste seg med skøyteløp på Maier Arena, mens spente utøvere konsentrerte seg om det de kom for.

Gjev belønning

Stevnet, som samler løpere fra rekrutt og aldersbestemte klasser, har en høy stjerne. Ikke bare er det trivelig å komme til Tønsberg. En gulrot lokker; tur til Heerenveen og deltagelse i Vikingrace for de tre som gjør det best i sin aldersklasse, fra 11-årsklassen. Det er verd å nevne at mange sterke, norske løpere aldri har greid å kvalifisere seg!

Like god deltagelse fra klubber langveisfra var det riktignok ikke denne gangen. Men, mange sterke konkurrenter var på plass i alle årsklasser, og også en delegasjon fra STC-Rutten (NL). Våre kom godt i gang på lørdagen, og på fine forhold ble det flere uteperser og årsbeste. Litt tidlig start på søndagen ble det for de som ikke overnattet - men belønningen lot ikke vente på seg.

Og at Aktiv skøyteklubbs løpere forsyner seg så godt av medaljene, tør vi påstå er historisk - uten å ha sjekka!

Vandretrofé og seks til Thialf

Under medaljeseremonien søndag, ble det nemlig klart at Aktiv skøyteklubb ble beste klubb - og ASK kan sende hele seks løpere til Nederland 10. og 11 mars!

Hvordan er dét mulig, når isen i Oslo og Frogner stadion ble utsatt i ukesvis foran sesongen? For de som følger sporten fra sidelinja nå som Valle Hovin er en byggeplass: «Kortbaneeffekten», samarbeid mellom klubbene, miljøet og forholdene inne i Sonja Henie-hallen er nok noe av fasiten.

Vi gratulerer alle Aktivs løpere med innsatsen og ønsker følgende løpere god tur til Thialf om en måneds tid: Tinius Rambøl Alme, Eirik Andersen, Emmeline Berentsen, Sunniva Johannesen, Ulrik Evenmo Ervik og Axel Haartsen Njøs.

Resultatlista oser av innsats - ingen nevnt, ingen glemt. For alle gode skøytetider, viser vi til arrangørens hjemmeside og resultatlista.

Sunniva JOhannessen, ask, til topps i 12-årsklassen sammenlagt etter fire distanser. (foto: Marja Haartsen.)

inka Boldingh Debernard i 10-årsklassen, her i god driv på sin 1000 meter. (Foto: Marja Haartsen.)

Inka Bolding Debernard kom inn et sekund bak persen på 1500 meter i 15-årsklassen. (foto: Marja Haartsen.)

vinterlig og vakkert i tønsberg. (Foto: Marja Haartsen.)