Glimt fra en innholdsrik sesong

ASKs Julie Berg Sjøbrend (20) bor og trener på Hamar - og hun har hatt en spennende sesong til nå. Her er noen glimt!

Foto av julie og den norske troppen i student-OL: Torbjørn wiik. Jentene på pallen i finland: robin gruben og foto fra lake placiD: julie berg sjøbrend

Emilie Sparre Njøs har tatt en prat med Julie.

Flere internasjonale skøyteløp har det blitt denne sesongen, deriblant tre U-23 World Cup-løp og student-OL - med gode resultater. Nylig gikk Julie U-23 WC finalen i Inzell og perset på tre av fire distanser! Tider og plasseringer:

  • 1000m: 5.plass – 1.21,36 (PR)

  • 3000m: 4.plass – 4.26,31

  • 500m: 11.plass – 41,84 (PR)

  • 1500m: 5.plass – 2.05,45 (PR)

«Ting begynner endelig å stemme. Jeg har visst ganske lenge at jeg kunne gå fort, men nå begynner ting virkelig å falle på plass», oppsummerer Julie selv etter løpene den 4. og 5. februar. 

Etter en uheldig start på 500m ble det likevel pers - og hun fikk endelig fikk vist hva hun var god for på 1000m. Norge stilte med 16 deltagere i Inzell, og Julie forteller at det er veldig gøy å få være med i WC-sirkuset, spesielt ettersom hun fikk kyssesyken forrige sesong.

I Finland før jul

I månedsskiftet november/desember 2022 deltok hun på to U-23 World Cup-stevner i Finland. Den første helgen tok hun lagtemposølv sammen med Marte Bjerkreim Furnée og Hanna Svenni. I tillegg ble det to fjerdeplasser og en femteplass individuelt. Helg nummer to måtte hun stå over 1500 m på grunn av sykdom. 

Men, alt i alt ble det en positiv tur - og en 3. plass sammenlagt på 3000 m lar seg høre!

 Student-OL i USA

Student-OL gikk i Lake Placid, USA; hvor Julie oppholdt seg fra 11. til 23. januar. Fint vær på utendørsbane, stort publikum og tøff konkurranse er noen stikkord.

Julie i aksjon under fine forhold i Lake Placid. (Foto: Torbjørn Wiik.)

Av resultatene er hun mest fornøyd med en 7. plass på 3000 med tiden 4.39,12. Hun innrømmer at to individuelle distanser (1000 og 1500) var preget av nerver, noe hun jobber med.

Hun gikk også lagtempo med Arwen Szygenda og Dina Storelid. Til tross for at de aldri hadde trent lagtempo sammen før, tok de en sterk 4. plass - noe Julie tilskriver at de først og fremst hadde det gøy.

Fellesstart

Fellesstarten i Lake Placid ga mersmak. I sterk konkurranse valgte hun å gå i brudd. Hun ble tatt igjen av feltet siste runden og endte på en 18. plass. Likevel fikk hun en god opplevelse, og erfaringen gav henne lyst til å prøve mer!

For tiden er Julie student på Norges Idrettshøgskole (NIH) der hun tar en bachelor i Trening, Helse og Prestasjon. Hun trives og opplever at studiet gir et fint avbrekk i hverdagen fra trening og konkurranse. Likevel blir det en del mer reising ettersom hun pendler mellom Hamar og Oslo en gang i uken for forelesning.

Sesongen har gått bedre enn forventet, til tross for oppbluss av sykdom etter kyssesyken. Treningen har stemt godt, og hun ser at det er mulig å oppnå gode resultater.

Ser framover

Julie forteller at motivasjonen er på topp, og at målet om å oppfylle noen WC-krav og prøve å bli tatt ut på et WC-lag, i tillegg til å være med i medaljekampen i U23-WC.

Fortsatt er det noen løp igjen denne sesongen. Like fullt:

Vi gratulerer Julie med en utrolig god sesong og gleder oss til neste!

Fellestarten Lake Placid ga mersmak for julie (Foto: Torbjørn Wiik.)

Den norske troppen i student-Ol 2023. (Foto: Torbjørn Wiik.)

alle fra aosk: neoseniorene Hanna svenni, Marte Bjerreim Furné og julie berg sjøbrend i Inzell (Foto: Privat.)