Topplasseringer og lagseier til ASK under NC 4

Flere ASK-perser og triumf på juniorenes fellestart!

Eirik Andersen (tv) og Tinius Rambøl alme pønsker på noe før juniorenes fellesstart. Foto: privat

OSLO/HAMAR: 9. og 10. desember var det klart for NC 4. Status etter stevnet at det er mye positivt å ta med seg for Oslo-løperne. Ekstra morsomt er det at kortbaneløperne våre kommer «inn fra høyre» og blander seg inn i toppen på flere distanser.

Sterk 500 meter

Løperne kunne velge mellom en rekke distanser under dette stevnet, som også blir uttaksstevne til ungdoms-OL og juniorlandskamp for junior B.

Emmeline Berentsen var eneste juniorkvinne fra ASK. I herreklassen stilte Viktor Smedstad Haukaas (neo), og juniorene Linus August Risnes, Tinius Rambøl Alme, Eirik Andersen og Aron Feiring.

Første distanse i herreklassen viser at det er et høyt nasjonalt nivå nå, med hele 15 løpere under 38 sekunder på 500m! Linus perser med halvsekundet og tar bronse i juniorklassen med tida 37.72. Eirik hakk i hel med 37,75. Tinus noterer sesongbeste med 38,57 og Aron 40,50. Sistnevte har to år igjen i juniorklassen.

Også på 1000 meteren er det mye å glede seg over. Pers både på Linus og Aron. Stevnet ble ikke streamet, så kun de som var til stede fikk med seg detaljer og eventuelle feilskjær. Vi nøyer oss med å vise til RESULTATER:

Taktisk løp

Med timesvis med «lureløp» på kortbane bak seg denne høsten, hadde våre tre deltagere muligens et psykisk overtak på konkurrentene, i tillegg til det taktiske, på juniorenes fellesstart. De kastet ikke bort sjansen: Gull til Tinius og sølv til Eirik!

Søndag var det ny løpsdag og nye muligheter. Vi fremhever 1500 meterløpene til seierherrene fra fellestarten, som har notert sterkere perser på superis i Heerenveen, men var tett på denne helgen. Eirik sjette beste tid av alle startende juniorer og seniorer med 1.54,25. Tinius sekundet bak. Aron er uheldig å falle, men satte pers på 500m med 40,19. Emmeline gikk også sin raskeste 500m søndag på 46.96.

Viktor går igjen habile 3000 og 5000 meterløp. Denne helgen ble tida 7.07,11 på 5K.

Vi unner alle en god juleferie med ro og hvile før siste halvdel av sesongen 2023/2024.

EF sportsfoto var på plass i hallen og har lagt ut bildekarusell av løperne. Oppe fra venstre: Eirik, linus, Emmeline. under: tinius, viktor og Aron.