Jan Erik Strømberg 90 år

FOTO: SVEN-ÅGE SVENSSON

Én av klubbens seniormedlemmer runder 90 år i dag. I utgangspunktet hadde han ikke noe forhold til skøyteløp, men han var omgangsvenn med Knut Johannesen. Knut var pådriver for å få Jan Eriks sønn, Erik, med i klubben. Så ble det at de meldte seg inn, begge to. Det var i 1967, og Erik var 6 år. Erik ble en god løper, og han var bl.a. en del av klubbens blomstrende sprintmiljø på 80-tallet.

Som mange andre foreldre, ble Jan Erik trukket med i klubbarbeidet, og han var YA-formann noen år i begynnelsen av 80-årene. YA var avdelingen for barne- og ungdomsløpere opp til 17 år. Det ble mange turer rundt på skøytebanene på Østlandet. De lengste gikk til Larvik, Gol og Sør-Fron. Etter skoleferien var det tradisjon med «treningsleir» på Håøya eller Pungen Gård i Enebakk. Stikk-innom-kveldene etter klubbløpet på onsdag var en hyggelig tradisjon. I det hele tatt synes han at han fikk god kontakt med ungene, og at det var en tid som ga ham mye.

Etter det har han vært litt «altmuligmann» - stilt opp der det trengtes ved stevner og andre arrangementer. Jan Erik har alltid vært en jovial og forekommende person. Han er fortsatt medlem, men kontakten med klubben og miljøet har avtatt med årene. I sommer var han imidlertid innom Valle Hovin for å se den nye banen ta form.

Jubileet ble feiret på lørdag med 47 gjester på Østmarkseteren. Vi føyer oss til gratulantene!

Sven-Åge Svensson