ASK-løpere med perser i Vikingskipet

haMarlekene - et tidligere år. (Illustrasjonsfoto)

ASK var godt representert under de tradisjonelle Hamarlekene denne helgen.

HAMAR: Løpere fra hele landet, fra rekrutt til juniorklassene kom for å gå løp i “Skipet” 21. og 22. januar. Ved fristens utløp kunne arrangøren, Hamar IL Skøyter, melde om hele 253 påmeldte.

ASK-løperne på startstreken

Til tross for varierende forhold utendørs på Frogner stadion så langt denne sesongen, var Oslo-klubbene godt representert. De fleste har nok lagt grunnlaget innendørs i Sonja Henie-hallen. Ni fra Aktiv skøyteklubb var påmeldt. Ulrik Evenmo Ervik måtte melde forfall. Til start stilte imidlertid hele fire løpere (!) med Bolding Debernard til etternavn, nemlig Inka, Helle, Selja og Liv. I tillegg gikk Sunniva Haug Johannessen, Axel Njøs, Emmeline Berentsen og Aron Feiring for ASK.

Perser i fleng

Det rapporteres om en fin og motivert gjeng fra ASK. Vikingskipet bød på greie forhold, gitt mange minusgrader og høytrykk ute, med 6 grader i lufta inne og -5 i isen, ifølge arrangøren.

Guttene og jentene fra Aktiv SK var gira på løp og hadde det morsomt, sammen med folk fra egen og andre klubber. Det er tydelig at løperne trener godt og har god fremgang, selv om det går både opp og ned for alle til tider. Resultater finner du HER:

At det ble perset, kan vi også lese oss til. Blant dem, Axel Njøs i 12-årsklassen, som hoppet over 49-tallet og ble klokket inn til 48,60 på sin 500 meter på dag nummer to.

Hamar IL Skøyter var glade for god oppslutning. På grunn av pandemien, er det tre år siden sist de kunne ønske velkommen til det tradisjonsrike stevnet.