Julies eget reisebrev fra Student VM

Vi gratulerer Julie Berg Sjøbrend med sølvmedaljen på 3000 m under Student-VM i Lake Placid 2.-5. mars - og med andre fine resultater. Nedenfor er hennes egen beretning fra mesterskapet - FISU World University Championship 2022 - som det offisielt heter.

- Etter en uke med å leve i en "boble", ekstremt redd for å bli smitta, var det veldig deilig å endelig sitte på flyet til USA. Reisen startet litt trøblete, men etter 30 t reise kom vi trygt frem til Lake Placid. Gjennom hele oppholdet ble vi som utøvere tatt veldig godt hånd om av arrangørene. De hadde også hadde lagt til rette for et veldig vellykket arrangement og var med på å gjøre oppholdet så bra som mulig.

For meg kunne ikke Student VM startet så mye bedre, med sølv på 3000m første dagen. Før distansen hadde jeg et håp om å være med å nærme meg pallen, da jeg var rangert som nr. 6, så det å sitte på putene og se de to siste parene gå inn bak meg, var veldig gøy. Dette er min første internasjonale medalje (utenom landskamper) så jeg ble selvfølgelig veldig glad. Selv med mye vind og ujevn is følte jeg meg bra hele veien, og gikk bra teknisk. En time etter var det klart for 1000m. Med bein preget av 3000m fikk jeg dessverre ikke vist helt det jeg var god for, men kunne ikke la være å være fornøyd etter dag én.

Neste dag var det klart for 1500m. Var ganske uheldig med vinden, men jeg er fornøyd med resultatet da jeg hadde energi hele veien og ikke gikk altfor mye opp på siste runden. Dagen etter var det 500m som sto på planen, men dessverre dro jeg på meg en strekk på oppvarmingen, så jeg måtte trekke meg. Heldigvis kjente jeg ikke noe til det dagen etter og var klar for Team Relay og fellesstart. Team Relay var helt nytt for meg, og kjempe gøy å gå. Vi gikk i par, en gutt og en jente, med vekslinger som man gjør i Shorttrack. Her var det sterk konkurranse, men som et lag var vi fornøyde med gjennomkjøringen. Før fellesstarten hadde jeg en klar plan og lå veldig godt i toget.og fikk spurtpoeng. Dessverre endte sjansene mine for tidlig da jeg falt noen runder før mål. Jeg gikk fortsatt helt inn til mål, og jeg gleder meg allerede til neste gang jeg får muligheten til å delta i en fellesstart. Det var ekstremt gøy!

Jeg reiste hjem med gode resultater, nye vennskap, og ikke minst mange fine minner! Veldig glad jeg fikk lov til å være med, og jeg håper på å være med i FISU University Games neste år. Da er jeg klar til å kjempe for nye medaljer!

Julie Berg Sjøbrend

Resultater

Fra v.: Julie med sølvmedaljen, Veronika Antosova (CZE), gull og Thalia Staehle (USA). bronse.
(Placid Times Photography)

Den norske troppen. Fra v.: Daniel Thuv Eriksen, Birk Finnstø Refsaas, Didrik Møller Nordal, Bendik Mauseth og Julie. (Foto: Robin Gruben)