Centimeter fra pallen for Ragne

Aktiv Skøyteklubbs Ragne Wiklund gjorde en strålende innsats under helgens VM i Vikingskipet. Det var sååå nær at hun hadde blitt belønnet med pallplass i sammendraget. Antoinette de Jong berget tredjeplassen med 0,060 poeng i forhold til Ragne. Det tilsvarer 18 hundredeler på 1500 meter og kan godt være det Ragne tapte på en litt uheldig veksling der.

Ragne åpnet lørdag med å sette pers på 500 meter med 39,59. Den gamle var på 40 blank. Det var en strålende opptakt tll mesterskapet. Deretter gikk hun en solid 3000-meter. Denne gangen gikk hun forsiktigere ut. Vi likte det vi så, for vi har flere ganger etterlyst et jevnere løpsopplegg. Dermed holdt hun også farten bedre oppe og gikk inn til en 3de-plass, bare 3 sekunder bak vinneren, Irene Schouten. Etter første dag lå Ragne på en 5te-plass sammenlagt. Mulighetene for avansement var der, for hun er jo vanligvis sterkere på dag nr. to.

Ragnes 1500-meter på søndag var rett og slett strålende. Det endte med 2dre-plass på distansen delt med de Jong, og bare 0,15 sekunder bak vinneren Miho Takagi. Ragne hadde sterkere sisterunde enn begge disse. Dessverre måtte Ragne holde litt igjen i en veksling med makkeren Ayano Sato, og der røk kanskje både distanseseieren og bronsemedaljen sammenlagt.

På 5000-meteren gikk Ragne igjen et jevnt og velberegnet løp. Litt opp i rundetid på slutten, men 6.56,82 var veldig nær persen og bare 4 sekunder bak makker og distansevinner Irene Schouten. Ragne lå på 2-plass i sammendraget før siste par skulle gå. Der klarte Miho Takagi ikke å ta igjen Schouten i sammendraget men ble nummer 2. Underveis så det ut til at parkameraten Antoinette de Jong skulle gi tapt for Ragne. Men de Jong gravde svært dypt, klarte å øke farten litt på de to siste rundene og knep 3de-plassen 0,060 poeng foran Ragne. Det tilsvarer ca. én meter i mål!

Vi er likevel svært fornøyde med Ragnes innsats og resultater i helgen, og stolte over å ha en slik fin løper i vår klubb.

I mennenes konkurranse måtte Norge og Peder Kongshaug også ta til takke med 4de-plassen etter Nils v d Poel, Patrick Roest og Bart Swings. Sander Eitrem fylte imidlertid på med en 5te-plass. Både Kongshaug og Eitrem er VM-debutanter!
Vi gratulerer Sverige med en suveren verdensmester - og for svensk skøytesports framtid oppfordrer vi ham til å fortsette noen år til!