Perser på Eirik og Aron i Heerenveen

Et skred av stevner avslutter denne sesongen, og den første uka i mars var aktiviteten spesielt høy. Foruten årets store høydepunkt i tillegg til OL, VM på Hamar, som Ragne Wiklund var med på å prege med sterke løp, og student-VM i Lake Placid 2. - 5. mars, der Julie tok med seg en sølvmedalje og gode løp, ble det arrangert løp i Heerenveen for løpere i aldersbestemte klasser 4. og 5. mars. 

StuupCup i Heerenveen var erstatningsbeløp for det avlyste Viking Race. Riktignok ikke med like mange deltagere fra ulike nasjoner. At det smakte med en utenlandstur og gode forhold etter nok en “unormal” sesong, tviler vi likevel ikke på. Fra ASK stilte ASK med Eirik Andersen og Aron Feiring i  junior C-klassen. Begge så sitt snitt til å forbedre persene sine. Med 40,12 - 1.20,14 og 2.03,28 ble det rekordforbedring på alle tre distansene for Eirik. Aron var rett bak sin bestenotering på 500m, men satte solide perser på 1000 og 1500 med 1.25,61 og 2.12,89.

Samtidig var det VM for juniorer i kortbane i Gdansk. Tinius Rambøl Alme og Linus Risnes fikk sin internasjonale VM-debut i kortbane i Polen. Her var det mye å lære og se, selv om laget var uheldige med en veksling og dermed endte opp med disk på stafetten.

Denne helgen venter nye løp. Lørdag er det Risengaløp i Asker som erstatningsløp for Siste Indre på Frogner, med flere av de yngste løperne til ASK på startstreken. Dette da Frogner-isen har gitt etter for varmen den siste uka. Vi håper å få tilsendt noen bilder og rapport derfra. I junior NM allround stiller ASK med Linus Risnes, i et stevne som Tønsbergs Turn som står som arrangør av.

 

Tekst: Monika Risnes

Bilder: Aron Feiring og Eirik Andersen, her i aksjon i Tønsberg tidligere i år.

Aron Feiring (foto: Monika Risnes)

Eirik Andersen (foto: Signe Alme)