ASK-løpere i verdensklasse

Gull, bronse og cowboyhatter til «våre» i Calgary!

Verdenscuphelgen i Olympic Oval ble en stor suksess, sett med våre klubbøyne. De flest fikk nok med seg løpene, som gikk på et gunstig tidspunkt for oss her hjemme.

Drømmestart

Det startet på beste måte fredagen: Ragne beholdt roen på glatt is, fikk kraft bak skyvene og vartet opp med en 3000meter ikke en gang nederlenderne kunne tukte. Tida 3.56.93 - to sekunder foran nummer to - sikret gull til ASK!

Allan gikk en sterk 1500meter. 1.43,96 og 9. plass var kun sekundet bak vinneren Wesly Dijs, som riktignok åpnet raskere.

Med Allan på lag, tok det norske lagtempolaget bronse. Ragne gikk lørdag på jentenes lag, som fikk en sjetteplass.

Lørdag imponerte Ragne igjen på rask kanadisk is, og fulgte opp med en 4. plass på 1500m og 1.53,26, i sterkt selskap.

Avslutningssterk

1000 meter sto på programmet søndag, Allan gikk i B-gruppa. 1:08.92 og 15. plass. Sterkt avslutning - 26,2-runde. Kun hjemmehåpet Tyson Langelaar gikk like raskt.

Enda et verdenscupstevne i Calgary venter neste helg. Ragne skriver i sosiale medier at hun gleder seg allerede. Det gjør vi også!

Foruten medaljer vanker det cowboyhatter på de som entrer pallen i Calgary. Vi håper løperne våre har holdt av litt ekstra plass i bagasjen. Resultater: