Monika fyller 50 år!

Monika Risnes fyller 50 år i dag 22. desember. Hun har vært et positivt innslag i ASK gjennom mange år nå. Miljøskaper, og aktiv i styre og «stell».

Hun begynte selv å gå på skøyter i 8-9-årsalderen, den gang som Monika Svendsen og for Ås IL. Ås hadde flere gode barneløpere, og Monika oppnådde en 5te-plass i Landsmesterskapet. På et tidspunkt fikk hun mononukleose og ble satt tilbake. Den fine framgangen tok slutt, og i 18-19-årsalderen tok hele skøytekarrieren slutt. Hennes tre barn, Oskar, Jenny og Linus, fikk imidlertid alle skøyter og ble tatt med til ishallen i Ski. På en tur til Valle Hovin ble de veldig inspirert av å se større barn i alle aldre i sving på isen. De hadde hørt mye positivt om Aktiv skøyteklubb, og slik ble det at de meldte seg inn hos oss. Det måtte være rundt 2008, mener hun.

Ungene gikk på skøyter i ASK, og Monika kom med i klubbens styre i 2010, først som varamedlem, deretter fast medlem til 2013 i denne omgang. Etter det har hun vært innom valgkomiteen, vært lagleder og klubbens «utsendte fotograf» ved mange stevner. Monika hadde selv kjøpt seg klappskøyter, stilte opp i noen veteranløp og satte til og med ny pers på 1500m med 2.38,18 i 2014! I denne perioden var hun også involvert i Skøyteforbundet bl.a. med VM-avis og som «journalist» på Skøytetinget.

De senere årene har hun vært redaktør i ASKs klubbmagasin og også styremedlem, hva hun fortsatt er. I høst flyttet hun imidlertid til Stavanger sammen med sin mann, Rolf, og sønnen Linus som ønsket trenings- og utviklingsmuligheter som en ishall kan by på. Nå bor de 15 minutters sykkeltur fra Sørmarka Arena. Oskar og Jenny har «gått tapt» for skøytesporten.

De savner imidlertid klubbmiljøet og håper å komme tilbake. De ser gjerne at det kommer en ishall på Valle Hovin.

Det er ikke tiden for de store festligheter, så 50-årsdagen vil bli feiret med en sammenkomst i nærmeste familie.

Vi gratulerer!

Foto: Sven-Åge Svensson

Morsomt bidrag fra Monika - pepperkakeishallen som hun og mannen, Rolf, bakte til utstilling i resepsjonen på Valle Hovin før jul i 2011. (Ti år senere venter vi fortsatt på den virkelige hallen.)