Pallplassering for Allan og norsk rekord for Ragne i World Cup 4

Siste World Cup-konkurranse i 2021 gikk i Calgary i helgen. Klubbens to deltagere, Ragne Wiklund og Allan Dahl Johansson, satte igjen sterkt preg på konkurransene.

Først ute var Ragne med 3000m på fredag. Hennes friske åpning vakte begeistring, men slutten ble tilsvarende tung, og hun endte på 4de-plass med 3.55,69. Med en fornuftigere åpning kunne hun godt ha stått på toppen denne gangen. Det var bare 1,25 sekunder opp til vinneren Francesca Lollobrigida som hun slo klart forrige weekend.

På lørdag gikk Allan 1500-meter i par med Joey Mantia som har vært sesongens sterkeste på distansen. Mantia vant klart, men Allan kapret 3de-plassen og dermed sesongens første pallplassering. Tiden var 1.43,27.
Ragne må vel kalles ankerkvinne på det norske lagtempolaget som denne gang fikk 5te-plass på distansen. Vinner ble Canada.

På søndag gikk Ragne sin raskeste 1500m noensinne - 1.52,47 og ny norsk rekord! Det holdt til en 4de-plass, men det var ikke mer enn drøyt 4-tideler bak vinneren Brittany Bowe!
Allan holder seg i A-gruppa på 1000m takket være sine gode stayeregenskaper. Det endte denne gang med hårfin ny pers på 1.07,99 og 14de-plass. Den eneste som hadde sterkere sisterunde enn Allan, var vinneren Zhongyan Ning (CHN). Håvard Lorentsen klarte for øvrig igjen en 4de-plass.

Neste internasjonale dyst for våre to ser ut til å være Europamesterskapet som går i Heerenveen 7.-9. januar.