Bjørn Jensen er død!

Vi har fått den triste beskjeden at ASKs nestor, Bjørn Jensen, gikk bort første nyttårsdag i en alder av over 91 år. Bjørn har bodd de siste årene på Vålerenga bo- og servicesenter. Han har vært litt dårlig i det siste og sovnet stille inn.

Bjørn meldte seg allerede tidlig i 1945 inn i den gang Arbeidernes Skøyteklubb. Hans aktive skøytekar­riere startet i 14-16-årsklassen og varte fram til junior A. Etter noen år som han var hemmet av bihulebetennelse, gikk han over i administrasjon for godt. Han har sittet i klubbens styre i flere perioder, og han har vært med 13 år i HK, hvorav 8 år som formann. (HK hadde tidligere det sportslige ansvaret for junior- og senior-løperne).

Bjørn var også sekundant for Knut Johannesen ved noen av hans mesterskap. Senere ble Bjørn trener for klubbens rundt 20 dameløpere med Gerd Inger de Groot, Sigrid Sundby og Tove Berntsen i spissen. Bjørn var også trener for damelandslaget i mange år, og en av hans største opplevelser i karrieren var OL i Grenoble 1968, fortalte han. Det var første gang norske hurtig­løpsdamer deltok i OL. Bjørn hadde også verv i NSF, bl.a. som formann i dommerkomitéen og medlem i utdanningskomitéen.

Senere hadde Bjørn en rekke verv i ASK, slik som leder for Lovkomiteen, og vi kjente ham som en saklig person med sine meningers mot. At han har nytt stor respekt i ASK, vises bl.a. av at han hadde både fortjenestemerke og æresmedlemskap.

Vår gamle storløper, Knut Johannesen, sier at han «levde sammen» med Bjørn Jensen en periode, og han husker med særlig glede NM i Harstad 1962 hvor han selv var klubbens eneste aktive deltager med Bjørn som leder og sekundant. Det er trist at Bjørn nå er borte.  

Bjørn Jensens innsats for ASK kan ikke overvurderes, sier klubbens leder Nils Einar Aas. - Han tok både administrativt og sportslig ansvar over en meget lang periode, og var en svært sentral ressurs i en gullalder for både klubben og norsk skøytesport. Vi minnes Bjørn Jensen med stor takknemlighet.

Vi lyser fred over Bjørn Jensens minne.

Bjørn Jensen død.jpg

Bjørn Jensen slik vi husker ham. Bildet er tatt i forbindelse med 75-årsdagen (Foto: Sven-Åge Svensson)