Sommerisen og Sommerløpet 2020

Fra klubbens hovedtrener, Amund Sjøbrend, har vi fått følgende rapport:

Sommeris i månedsskiftet juli/august har blitt en viktig tradisjon for å stimulere til topp prestasjoner og rekruttering. Skøytefamilien i Norge trakk derfor et lettelsens sukk når HIL tidligere i sommer bekreftet at det kunne arrangeres sommeristrening i Vikingskipet i år også. 

Nå, noen få dager etter at fryseanlegget ble slått av, og alle har reist hjem, sitter undertegnede, både som trener og observatør, med inntrykket at perioden ble utnyttet veldig bra. Både veletablerte, målbevisste eliteløpere og unge, håpefulle gutter og jenter fikk gjennomført mange treningstimer på isen. 

Når noe har blitt en tradisjon, har det meste lett for å gå på «skinner». Men, det kunne en ikke forvente når det skulle arrangeres skøyteløp på korona-epidemiens premisser. Men, nå i etterkant, er oppsummeringen av arrangementet, at det neppe kunne gjennomføres bedre. HIL hadde forberedt seg godt og innført regler i tråd med helsemyndighetenes krav. Det var nok en del foreldre og andre foresatte som ikke var helt happy med at det under en del av stevnet bare kunne være aktive, trenere og ledere inne i hallen for ikke å overstige maksantallet på 200 personer. Men, de aller fleste har gjennom noen måneder lært å forholde seg til «korona'n». 

Fra vår klubb var det 6 løpere som gjennomførte stevnet; Emmeline Berentsen (jun C), Mads Nordhus (jun C), David Luangtep Vangen (jun B), Viktor Smestad Haukaas (jun A), Simen Kroken (sen) og Allan Dahl Johansson (sen). Det er ikke blitt gjennomført noen undersøkelse av «tilfredshet med egen prestasjon», men det som kan sies, basert på observasjoner fra vekslingside og tribune, er at dette varierte. Men, det ligger litt tradisjon i det også - skøyteløp midt på sommeren kommer veldig brått på, hvert år. Slik er det bare. Derfor sier vi: sommerløpet var god trening det også. Det er til vinteren det gjelder. 

Resultater

Vi gjengir et par bilder fra Sommerløpet. Disse er skermdump fra Vikingskipets YouTube-kanal, og kvaliteten må ses i lys av det. Bilde 1 viser Emmeline Berentsen (indre bane) mot Ada Darup, TT, på 1000m. Bilde 2 viser Allan Dahl Johansson (indre) mot Sverre Lunde Pedersen, Fana, på 3000m.

Bilde 1

Bilde 1

Bilde 2

Bilde 2