Skøyteskolen for voksne har startet

Første kveld med årets Skøyteskole for voksne fant sted på onsdag 4.11. Det er i år 13 påmeldte, hvorav 3 damer og 10 menn. 13 deltagere er litt mindre enn vanlig, men kanskje ikke så verst i disse vanskelige tider. I år har Marja Haartsen overtatt ansvaret for skolen etter at Sven-Åge Svensson har hatt det siden starten i 1993. Som medinstruktører vil hun ha med seg Kjetil Narum Bakken, Lillian Dahl Johansson, Snorre Kverndokk - og Monika Svendsen er også i reserve.

Første kurskveld har alltid vært teoretisk. Med voksne deltagere regner vi det som fornuftig å starte med å forklare de viktigste tekniske prinsippene, demonstrere sliping og gi råd om valg av skøyter og utstyr. Vi forventer ikke at løperne skal bli fullbefarne på bare fem kurskvelder, men har som mål at de skal få en god forståelse av hva som er riktig og viktig, og dermed et trygt grunnlag for å øve videre på egen hånd.

Så får vi krysse fingrene for at det virkelig blir skøyteis til å fullføre de resterende kurskveldene. I øyeblikket ser det ikke så lyst ut både på grunn av temperaturforholdene og corona-tiltakene.

Sven-Åge Svensson

20201104_184005c.jpg

Marja er ikke dårligere enn at hun hoppet opp på et bord så alle kunne se når hun demonstrerte tekniske detaljer (Foto: Sven-Åge Svensson)