"Ikke helt dagen" for våre løpere i WC

Vi er kanskje blitt forvente med gode prestasjoner av våre to toppløpere - Allan Dahl Johansson og Ragne Wiklund - i vinter. Under World Cup-løpene på Hamar i helgen, klarte de ikke helt å følge opp.

På lørdag besatte Ragne 20de og siste plass på 1000m med 1.18,56. På plassen foran seg hadde hun imidlertid Hege Bøkko. Vant gjorde Brittany Bowe/USA med 1.14,79. På 1500 m på søndag fikk Ragne 16.plass med 2.00.23. Vinner her var også Bowe med 1.55,89. Selv sa Ragne at “det var tungt” og “ikke bra nok”. Vi håper det er forbigående!

Allan presterte å bli disket for tjuvstart på 1000m på lørdag. Dermed fikk han ikke vist seg fram for hjemmepublikummet, men det var en ny sjanse på 1500 m på søndag. Løpet var slett ikke verst. Tiden 1.46,93 holdt til 9. plass. Allan fortalte at han var litt forkjølet og “fikk ikke luft”. Han behøvde ikke å ha gått så mange tideler fortere for å komme på pallen. Håvard Bøkko tok 2.plassen med 1.46,28. Suveren vinner var imidlertid Dennis Yuskov/RUS på 1.44,95!

Vi tror egentlig at Allan gikk et svært godt løp etter omstendighetene - om det var lurt med tanke på enkeltdistanse-VM, får tiden vise.