Sølv-og bronsemedaljer til våre juniorer i senior-NM enkeltdistanser!

NM enkeltdistanser 2018 ble arrangert av Stavanger-Sandnes Skøyteklubb i Sørmarka Arena denne helgen. Våre løpere tok med seg hjem 3 NM medaljer: 2 bronse og 1 sølvmedalje. Fra Aktiv SK var det tatt ut 6 løpere samt 2 medtrenende fra hhv. Tønsberg Turn og Asker SK. Flere av dem er fortsatt juniorer.

Det ble et fartsfylt stevne. Allan satte lavlandsrekord på 1500 for juniors. Tilsammen satte våre løpere 9 perser.

Men det var altså Ragne Wiklund (jun) som oppnådde den beste plasseringen blant våre med sølvmedalje på 5000 meter. Tiden 7.45,65 var på betryggende avstand fra vinneren, Sofie Caroline Haugen. Ragne ble imidlertid også nr 5 på 1000 m og nummer 4 på 1500 m bare 1 sekund fra pallplass.

Allan Dahl Johansson (jun) fikk bronsemedalje både på 1000 m og 1500 m. Tiden på 1500 m ble 1.47,30, bare 11 hundredeler bak vinneren Sverre Lunde Pedersen som slo ham i spurten. På 5000 m fikk Allan 6. plass på 6.34,83 – en forbedring av persen med nesten 10 sekunder!

På 10.000 m deltok bare 12 løpere i hht. NSFs regler. Én av disse var vår Thomas Lande Eriksen på bare 18 år! Han ble nummer 10 med 14.29,67 som er ny pers.

Våre øvrige løpere Simen Kroken, Marius Bratli og Sander Søndrål, pluss de medtrenende Vetle Stangeland, Tønsberg Turn og Jonas N Kristensen, Asker, kan også vise til flotte resultater som kan ses på resultatlistene.

Resultater:  1. dag       2. dag       3. dag

I løpet av NM har det skjedd en del endringer på den "norske adelskalenderen" gjennom tidene. 19-åringen Allan Dahl Johansson, Aktiv SK gikk seg opp fra 27. til 18. plass etter sin nye pers på 5000 meteren. Thomas Lande Eriksen på 18 år perset på tre distanser og gikk seg opp fra 105. plass til 78. plass.

Takk til Per Otto Linnestad for innspill til tekst, samt fotos.

Ragne (t.v.) sølv på 5000 m.             (Foto: Per allan Johansson)

Allan (t.h.) nr 3 på 1000 m.         (Foto: Per allan Johansson)

Allan intervjues av NRK etter sine fine prestasjoner.        (Foto: Per allan Johansson)