Aktiv SKs løpere imponerte stort under NC-1

Fra Per Otto Linnestad har vi fått en fyldig rapport om helgens stevne i Vikingskipet, og vi gjengir et sammendrag.

I alt 136 junior- og seniorløpere, med landslagsløperne Hege og Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriksen, Håvard Holmefjord Lorentzen og Espen Aarnes Hvammen, stilte opp i sesongens første NC-stevne. Det var gode - men ikke supre - forhold, og det ble satt totalt 77 perser.

ASKs unge garde viste imponerende innsats. Våre to junior-norgesmestre fra forrige sesong fortsetter der de slapp. Ragne Wiklund, som i sommer også ble Norgesmester i orientering, viser allerede nå gode resultater. Allan Dahl Johansson vant flere distanser og er i en klasse for seg. Etter alle solemerker vil han ta steget opp i verdenstoppen allerede denne sesongen.

Det var fornøyelig å se vår nye gullgutt Allan Dahl Johansson i aksjon på Hamar denne helgen. Vi begynner med 1. plass 1000m på 1.11,21. som også holdt til 3. plass blant seniorene, 1/100 fra Sindre Henriksens 2. plass. Så kom 3000 meteren. Stemningen på «ASK-tribunen» sto i taket da Allan knuste sin personlig rekord med 3.47,74 som resulterte i 1. plass for junior og 2. plass blant seniorene bak Sverre Lunde Pedersens 3.42,46. På 1500-meteren holdt Allan høyt og jevnt tempo og vant med den sterke tiden 1.47,74 – best uansett klasse! Håvard Bøkko som vant seniorklassen, fikk til sammenligning 1.48,74.

Sander Søndrål (sen) er tilbake etter 2-års BI-studier og vant seniorklassen under fredagens «supersprint» med 10,08. Simen Kroken (sen), som er tilbake etter skader, ble nummer 2 med 10,67. Begge to viste gode takter på 500m med sesongbester på hhv. 37,53 og 37,11.

Julie Berg Sjøbrend (jun) satte to perser på tre løp. På 1500m med 2.17.56 (3.pl) og 3000m med 4,53,54 (2. pl).

Ragne Wiklund (jun) tok denne helgen 2. plass på 500m med 42,66, 1. plass på 1000m med 1.23.34 og 1. plass på 1500m med 2.07,22 som var overlegent i klassen.

Kyrre Otto Linnestad (jun) slo 500m-persen sin to ganger denne helgen. Lørdag 39,80 og søndag 39,48. Ellers sesongbeste på 1000m med 1.20,62 og på 1500m med 2.04,83.

Thomas Lande Eriksen (jun) satte hele tre perser på fire løp. 3000m på 3.59,80 ga 2. plass, 1500m på 1.55,95 ga 4. plass og 5000m på 6.58,48 ga også 2. plass. 2. plassen på 3000m var bak Allan, så altså dobbeltseier til ASK på den distansen!

Marius Bratli (sen) gjorde sesongbeste i tre av sine fire løp. 500m: 37,41, 1000m: 1,14,21 og 1500m: 1.53,85. Alle var tett på hans personlige rekorder.

Sveinung Vea (veteran) debuterte for sesongen med 4.51,78 på 3000m og 8.21,38 på 5000m. Det er allerede ned mot bestetidene fra fjoråret.

ASKs deltager nr 10, Kjell Rune Kristiansen, gjorde som vanlig en fremragende innsats i speakerbua.