Marius er vår nye norgesmester

Marius Bratli vant denne helgen norgesmesterskapet for junior allround som Tromsø skøyteklubb arrangerte på Tromsdalen kunstisbane.
Det ble en særdeles spennende avslutning på mesterskapet for Marius. Før den avsluttende 5000-meteren ledet Marius på sin sterkeste konkurrent i sammendraget, Vetle Stangeland, med 9,83 5000-metersekunder. Da Marius gikk over mål i siste par, skilte 9,82 sekunder i Vetles favør. Sammenlagt ett tusendel i Marius sin favør!
Marius er dermed ASKs første juniormester i allround siden nåværende styremedlem i klubben Nils Einar Aas vant mesterskapet i Harstad i 1987!
Som en kuriositet kan nevnes at Marius sin trener Arild Nebb Ervik ble juniormester i 1997 på Geithus.
Vår meget lovende juniorjente Ragne Wiklund gjennomførte fire solide løp i Tromsø, noe som holdt til en meget god 2.plass i sammendraget bak mesteren Inga Anna Vasaasen fra Stange.
Ragne har slitt med noe sykdom tidlig i sesongen, men er nå tydelig på rett spor.
I tillegg til Marius og Ragne forsvarte Allan Dahl Johansson, Thomas Lande Eriksen og Håkon Jorde ASKs farger under mesterskapet.
Spesielt må vi fremheve Thomas som gikk to meget sterke løp på lørdagen - 41,75 og 4.30,69 holdt til å få gå den avsluttende 5000-meteren på søndagen.
En fin 8.plass på 5000meter holdt til 11.plass sammenlagt i NM debuten. Vel blåst Thomas!
Allan Dahl Johansson og vår medtrenende juniorjente Camilla Wangen Evjevik måtte begge dessverre trekke seg fra andre dag av mesterskapet.