Reportasje fra Landsmesterskapet

Viktor Jørgen og August i Lagtempo

Landsmesterskapet (LM) på skøyter er uoffisielt Norgesmesterskap for 12-16 årsklassene. I år hadde 12 ASK-løpere kvalifisert seg, og vi var representert i alle 5 gutteklassene og 3 av jenteklassene - kjempebra! Håkon ble dessverre syk og Allan var på ungdoms-OL, så klubben stilte med 10 løpere i mesterskapet (Viktor, Jørgen, August, Kyrre, Thomas, Julie, Guro, Ragne, Ilsa og Ylva).

Stevnet gikk utendørs på Slåtthaug kunstisbane i Bergen. Helgen var preget av bygevær (regn og hagl), men mellom bygene fikk vi også se sola. Været ga arrangøren Fana IL noen ekstra utfordringer, men de har tydeligvis erfaring med å arrangere skøyteløp i vekslende og krevende værforhold, og  gjennomførte et flott arrangement.  Forholdene på isen var stort sett gode og rettferdige. ASK’s støtteapparat (trener Mari, trener Amund og lagleder Cathrine) fikk mye å gjøre pga. det skiftende været og stadige endringer i tidsskjemaet. De gjorde en fantastisk innsats - tusen takk!

Klubben fikk 6 medaljer: 5 gull (Julie (J13) 1000m og 1500m, Ragne (J15) 1000m, 1500m, 3000m) og 1 sølv (Ragne 500m). Thomas (G16) hadde en flott serie med 4. plass på 3000m, 5. plass på 1500m, 6. plass på 500m og 7. plass på 1000m. 1500m var beste distanse for mange av våre løpere: Ilsa (6. plass J16), Guro (7. plass J15), Viktor (8. plass G12), Jørgen (14. plass G13) og August (14. plass G14). Ylva og Kyrre fikk sin beste plassering på henholdsvis 1000m (6. plass J16) og 500m (9. plass G15). På lørdagens lagtempokonkurranse (kretslag med 3 løpere – 4 runder) gjorde det svært samkjørte Akershus/Oslo 3-laget med August, Jørgen og Viktor en super innsats og slo blant annet begge Akershus/Oslo sine jentelag på tid. Ilsa bidro til at Akershus/Oslo 2 ble beste jentelag fra vår krets.

Også sosialt ble dette en flott tur. Våre løpere ble både bedre kjent med hverandre og med løpere fra andre klubber. På banketten fikk vi gode tips fra arrangørklubbens Sindre Henriksen og Sverre Lunde Pedersen.

Neste år arrangeres Landsmesterskapet i Drammen. Kanskje blir det en enda større ASK-tropp der?